Hlavní obsah

V rámci celorepublikové klubové noci bude Písek hostit koncert tří kapel

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písecký Π Local Club, též Píčko, se připojil k akci na podporu prezidentského kandidáta Karla Schwarzenberga. Prostory, situované do nádvoří středověkého hradu poblíž vchodu do městského muzea a objektu Sladovny, se v neděli 20. ledna rozezní hudbou rozličných stylů. Dobrou a zásadní zprávou je, že vstup je zdarma.

Foto: archiv

Vojta Lavička

Článek

Domácí scénu budou reprezentovat oblíbené Závodní ovce, textařsky i hudebně hravá a vyhraná formace, která se v rámci občasně nutných škatulek definuje s mírně humornou nadsázkou coby funk-folk-rock-rap-pop-blues. Jelikož toto personálně pružně variabilní složení dovede zahrát jak plně elektrifikovaně, tak v unplugged pojetí, posluchači sami v neděli až na místě seznají, pro jakou formu prezentace svých písniček se rozhodli.

Druhou jihočeskou partou pak budou 2 Generations, sídlící coby rodinné duo (otec a syn) v nedalekém Třebkově. Jejich doménou je odkaz na atmosféru art rockové éry 70. let, a tak jak původní skladby z oné doby, tak čerstvé novinky z autorského brku, budou doplněny synchronní projekcí, podtrhující obsah textu a náladu skladeb.

Přespolní hosty pak reprezentuje Vojta Lavička & Benga Show. Bývalého houslistu kapely Gypsy.cz, která jako první tuzemská kapela se dostala na pódia prestižního festivalu Glastonbury, evropského ekvivalentu amerického Woodstocku, asi není třeba příliš připomínat. Žhavé rytmy dozajista příjemně rozžhaví mrazivý lednový večer v městě nad Otavou.

Koncert začíná v 19.00 hodin na adrese Π (Pí) Local Club, Písek - Velké náměstí 114, vstup volný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám