Hlavní obsah

V Praze vrcholí kulturní léto pod širým nebem

Novinky, Jan Zavřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražané měli již po čtvrté možnost prožít léto pod širým nebem při divadelních komediích na střeše obchodního centra Harfa. Letošní sezona se blíží ke svému závěru a ten bude opět ve znamení známých tváří a skvělé zábavy.

Foto: Jan Zavřel

O zábavu není nouze

Článek

V roce 2012 odstartoval na střeše obchodní galerie Harfa v Praze projekt letní divadlení scény. Kombinace netradičního prostředí a divadelních komedií láká Pražany již čtvrtým rokem. Jeviště pod širým nebem patří již tradičně především komediím z repertoáru Divadla Artur. K vidění jsou ale i představení od oblíbených tváří českého šoubyznysu, jako je Iva Hütnerová, Vladimír Hron, Pavel Kožíšek, Halina Pawlowská a další.

Letošní ročník začal posledními šesti představeními legendární "Dívčí války" z pera F. R. Čecha v podání Divadla Artur. Derniéra byla 30. 6. a divákům skoro nestačily židle v hledišti. Hned 1. 7. následovala premiéra nové komedie "Kdo se bojí postele?", až z daleké Chille. Jeden pokoj, čtyři příběhy, čtyři různé páry a to vše v podání dvou herců, Kristýny Podzimkové a Braňo Poláka.

Letní scéna na Harfě uvedla i další hry z repertoáru Divadla Artur jako "Můžu k tobě?", "Tři v háji", "Hledám milence, značka spěchá!", nebo čím dál víc oblíbenější "Svaté neřesti". Diváci se mohli také těšit na one man show  Romana Pomajba "Táta", one woman show Haliny Pawlowské "Strašná nádhera" a hru "Z louže pod okap" s Míšou Dolinovou, Filipem Tomsou a Vladimírem Kratinou. K vidění byla i Iva Hüttnerová a David Suchařípa ve hře "Domácí štěstí". 

Na jevišti se objevily i novinky a to například kouzelnická show našeho nejúspěšnějšího a nejlepšího kouzelníka Pavla Kožíška a dorazili také Komici s.r.o. s Milošem Knorem, Karlem Hynkem a Ester Kočičkovou.

Divadlu patří letní scéna vždy od pondělí do čtvrtku, od pátku do neděle si mohoui herci odpočinout a jeviště se mění v letní kino s kinematografem bratří Čadíků. Diváci tak mají možnost shlédnout aktuální filmové hity a zpříjemnit si tak horké letní dny.

Letošní ročník končí 3. září a k vidění jsou tak poslední představení a s nimi i magický závěr v podání již zmíněného Pavla Kožíška a mnoha známých tváří.

Reklama

Výběr článků

Načítám