Hlavní obsah

V Praze se bude pochodovat proti rakovině prsu

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již příští sobotu 11. června se Praha oblékne do růžových triček a spousta žen vyrazí na pochod proti rakovině prsu.

Foto: Ondřej Kořínek

Tričko s heslem - JDU

Článek

Avon pochod se organizuje každý rok se spoustou slavných tváří. Pochodu se tak například zúčastní Monika Absolonová, Simona Stašová, Aňa Geislerová, Táňa Vilhelmová, Martha Issová, Lenka Termerová, Dara Rolins a Mahulena Bočanová.

Tímto pochodem chtějí organizátoři upozornit na včasné vyšetření prsu. Letos bude na tričku, které slouží jako vstupenka na pochod, heslo JDU. Heslo je odpovědí na časté výmluvy žen, které tyto výmluvy hledají, aby nemusely na vyšetření.

„Ty jsou společné téměř všem ženám, které přijdou pozdě na mammografické vyšetření prsu,“ říká Alena Pytlíčková ze společnosti Avon Cosmetics a dodává: „Jsem příliš mladá, jsem příliš stará, tato problematika se mě netýká – to vše slýchávají lékaři ve svých ordinacích. Naším cílem je poukázat na nesmyslnost těchto výmluv a na nutnost prevence.“

Záštitu nad letošním ročníkem Avon pochodu převzal primátor Prahy Bohuslav Sobotka. Pochod vyjde 11. června ve dvanáct hodin ze Staroměstského náměstí a namířeno bude mít do Žlutých Lázní. Zde bude pro příchozí nachystán doprovodný program, kterému budou dominovat skupina Čechomor a David Koller Band.

Výběr článků

Načítám