Hlavní obsah

V Praze barvám účastníci běhu opět neutekli

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již potřetí se v sobotu 21. května v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice uskutečnil běh Barvám neutečeš. Běhu, který není o špičkových výkonech, ale pro zábavu, se za krásného slunečného počasí zúčastnilo více než 5500 zájemců.

Foto: Lenka Žáčková

Pražský běh Barvám neutečeš 2016

Článek

Organizátoři pro velký zájem připravili letos běh hned dvakrát, a to od 11 a 15 hodin. Na každém z pěti kilometrů byli běžci při proběhnutí barevnými zónami zasypáni práškovými barvami od hlavy až k patě. Závěrečná pátá zóna byla třpytková. Celkem se tak běhů Barvám neutečeš zúčastnilo 12,5 tisíce nadšenců.

Tomu pražskému předcházel barevný běh v Olomouci a letos poprvé v Českých Budějovicích. Ve všech třech městech, kde se běh pořádal, bylo použito téměř 5 tun práškových barev, které jsou hygienicky zcela nezávadné, takže nikomu nehrozilo žádné nebezpečí.

Podstatné je, že se v rámci běhů podařilo získat 635 tisíc korun na Linku bezpečí. Výběr nebyl náhodný - Linka bezpečí se svými 100 pracovníky, kteří na telefonních linkách nepřetržitě pomáhají dětem po celý rok 24 hodin denně, sídlí přímo v areálu PNB Bohnice, kde se také dnes pražský běh Barvám neutečeš konal.

Organizátoři akce se navíc rozhodli věnovat Lince bezpečí výtěžek z prodeje oranžové barvy, která je hlavní její barvou a navýšili tak celkovou částku o dalších 65 tisíc Kč.

Pražského běhu se zúčastnily také známé osobnosti. Vedle moderátorky celé akce, Terezy Tobiášové, a zpěváka Pavla Callty, také například sporťák Martin Čermák, Mirek Šimůnek a Linda Finková. Při rozdávání radosti se nezapomnělo ani na děti z dětských domovů, přijeli malí běžci z DD v Kralupech, Dolních Počernic a DD v Klánovicích. Série běhů Barvám neutečeš se snaží neustále rozšiřovat a zlepšovat.  

První letošní běh Barvám neutečeš se konal 7. května na Výstavišti Flora v Olomouci, 14. května vyběhli premiérově běžci v Českých Budějovicích.

Tak, kdo jste letos zaváhal, již nyní si zapište, že za rok v květnu se zase běží! 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám