Hlavní obsah

V Poličce představí filmovou i literární dílnu režisérky Moniky Le Fay

Novinky, Klára Kašparová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci oslav akce Březen – měsíc čtenářů v poličské knihovně pořádají akce (nejen) na podporu čtenářství. První březnová středa bude ve znamení filmové a literární tvorby spisovatelky, režisérky a scénáristky Moniky Le Fay.

Foto: Klára Kašparová

Beseda s Monikou Le Fay

Článek

Monika Le Fay, r. j. Monika Elšíková, spisovatelka, scénáristka a režisérka, pohovoří o světě filmové tvorby i literatury. Z její režisérské dílny pochází několik Třináctých komnat (K. Schwarzenberg, D. Duka, H. Androniková…), dokument 04826 Jirous i Poslední odcházení V. Havla.

Monika Le Fay je mimo jiné nakladatelkou a spisovatelkou - píše pro děti i dospělé, nejznámější knihy jsou Bubu nebo Jonáš a Velryba s ilustracemi A. Borna. Některé z nich vydala ještě pod svým rodným jménem Elšíková.

Iniciovala sborník k 75. narozeninám K. Schwarzenberga Milý pane kníže a vydala vzpomínky žen vězněných v 50. letech Byly jsme tam taky. Také se věnuje přednáškové činnosti pro studenty i veřejnost, jejími tématy jsou lidská práva, totalitní ideologie a rasismus.

„Monika Le Fay představí svoji dosavadní filmovou i literární tvorbu. Diváci se také mohou těšit na ukázku dokumentu 04826 Jirous,“ sdělila za organizátory kulturního programu Klára Kašparová. 

Beseda se koná ve středu 5. března v 19 hodin v poličském Divadelním klubu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám