Hlavní obsah

V Poličce nezlobí ani malí, ani velcí - na výstavě si hrají se stavebnicemi

Novinky, Alena Zavoralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na letošní prázdniny si pro své návštěvníky muzeum v Poličce připravilo dotykovou a hravou výstavu. Je určena malý i velkým, všem, kteří si rádi hrají a skládají. Jak se říká: Kdo si hraje, nezlobí! Právě tak se výstava jmenuje.

Foto: Alena Jandlová
Článek

Jak už její název napovídá, budou mít návštěvníci, kteří zavítají do poličského muzea, možnost prohlédnout si a „pohrát si“ se spoustou rozmanitých stavebnic a her. Na výstavě jsou zastoupeny nejen ty historické, ale i výběr ze soudobé produkce vybraných českých výrobců. K vidění jsou stavebnice kovové, dřevěné, kamenné a v neposlední řadě i stavebnice plastové.

Snad každý, když uslyší slovo MERKUR, si vzpomene na planetu naší sluneční soustavy, ale většina i na nejznámější českou hračku stejného názvu, jež v dětství provázela řadu z nás, rozvíjela naší motoriku a představivost. Návštěvníci mohou usednout ke stolům, vzít do ruky šroubovák, matičku, šroubek a z různých barevných dílů sestavit cokoli, co jim jejich fantazie nabídne. 

„Výstava se nám velmi líbí, byli jsme již na jejím zahájení a nyní jsme tu zase, pro děti je to výborné místo pro vyžití, zvláště když počasí venku nepřeje,“ řekl jeden z tatínků, kteří tento víkend navštívili výstavu Kdo si hraje, nezlobí!. 

Každého, koho výstava láká a chtěl by si zavzpomínat na své dětství, když si hrál s dřevěnými kostkami, s různými hlavolamy a rébusy, či se stavebnicí SEVA, ze které postavil auto, loď, letadlo… je výstava přístupna až do 2. září.

Reklama

Výběr článků

Načítám