Hlavní obsah

V pohádce O Palečkovi si ve Zlatém jablku tentokrát zahrají i sami malí diváci

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další představení ze série pohádkových příběhů pro nejmenší připravilo zlínské Zlaté jablko na neděli 25. března. Třetí letošní pohádku, tentokrát o Palečkovi, odehraje v dětském koutku oblíbené Dřevěné divadlo. Vstup na představení je opět zdarma a začínají vždy v 10 a v 15 hodin v dětském koutku.

Foto: Jan Hrubec

V představení O Palečkovi si zahrají i malí diváci

Článek

Poslední neděle v měsíci patří ve Zlatém jablku již tradičně dětem. Jinak tomu nebude ani v neděli 25. března, kdy se svým představením zavítá do Zlína opět Jan Hrubec a jeho Dřevěné divadlo.     

Představení O Palečkovi vychází ze slavné inscenace divadla Bořivoj Táta, máma a já. Pohádka, jak ji uvádí Dřevěné Divadlo, doznala značných proměn a přizpůsobila se možnostem jednoho herce.

„Ojedinělostí této úpravy je, že představení balancuje na hraně divadelní dílny a inscenace pro děti. Diváci vstupují do děje mnohem víc, než je obvyklé. Dostávají jednoduché kostýmy. Hrají role. Radí postavám na jevišti. Zkrátka jsou na představení přímo účastni,“ uvádí Jan Hrubec.

Pohádka určená smíšenému publiku předškolních a školních dětí trvá zhruba 40 minut. Loutkové představení se uskuteční opět v dětském koutku ve 2. patře nákupní galerie. První pohádku mohou děti shlédnout v 10 hodin a pro ty, kdo si v neděli rádi přispí, je připravena repríza v 15 hodin.

Místo na divadelní představení je možné si předem rezervovat prostřednictvím telefonního čísla 733 641 769. (Z organizačních důvodů je ale nutné, aby se děti, které mají rezervaci, dostavily do dětského koutku nejpozději 15 minut před začátkem představení.) S dětmi do 3 let musí být během představení v dětském koutku odpovědná osoba. Vstup je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám