Hlavní obsah

V Podčáře proběhne večer plný progresivního rocku

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

A to již v sobotu 12. května, kdy je na programu křest několika hudebních alb i sbírky textů. Vystoupí Jiří Wehle, Vivat Joe, Lost Generations a na závěr večera Roman Dragoun.

Foto: Jan Vávra

Milan Princ

Článek

Celý večer v píseckém Divadle Pod čarou začíná již v 19 hodin, kdy jako první proběhne křest sbírky textů Milana Prince s názvem Šedesát, tedy výbor uspořádaný k jeho životnímu jubileu. O hudební doprovod se postará Jiří Wehle.

V rockovém pokračování večera se představí prachatické kapela Vivat Joe, stavící především na instrumentálních kompozicích a výkonech hráčů.

VIDEO: Vivat Joe

Zmíněné křty alb započnou po vystoupení seskupení Lost Generation (dříve 2 Generations), doprovázeném synchronní projekcí, kdy bude na svět uvedeno jejich album Epilog, na kterém se podílelo i několik hostujících muzikantů, jako např. bubeník Dan Hubáček, baskytarista Pavel Jakub Ryba, varhaníci Aleš Nosek a Michaela Káčerková, nebo hlavní protagonista večera Milan Princ.

Milan Princ na svých albech, kde spřátelení muzikanti hudebně zpracovávají jeho texty, představuje celou plejádu osobností domácí hudební scény, jako jsou např. Ondřej Klimek, Olda Krejčoves, Martin Vajgl, Michal Pavlíček, Ondřej Pomajsl, Roman Dragoun a spousta dalších. Pokřtěna budou hned dvě jeho současně vycházející alba - Pozdní hodina a Marion a Damiel.

Finále završí Roman Dragoun, dnes již legendární zpěvák, hráč na klávesové nástroje a skladatel, který v míře hojné zhudebňuje právě Princovy texty. Tohoto umělce rozhodně není třeba blíže představovat.

Na pořádnou porci kvalitní rockové hudby tedy je možno vyrazit do Divadla Pod čarou v sobotu 12. května, a to již časněji, než zde bývá zvykem, program začne již v 19 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám