Hlavní obsah

V Plzni se rozhodli řešit dlouhodobý problém prostituce

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeňská městská část Skvrňany se dlouhodobě potýká s problémem rozšířené prostituce na Domažlické třídě. Tato problematika na sebe váže další problémy jako dopravní přestupky, nepořádek na veřejném prostranství a průjezd kamionů devastujících vozovku a znečišťujících ovzduší.

Foto: Alena Oudová

Plzeňská městská část Skvrňany se dlouhodobě potýká s problémem rozšířené prostituce na Domažlické třídě. Plzeňanům nyní došla trpělivost.

Článek

"Každý měsíc zajišťujeme kvůli prostituci zvýšený počet hlídek v oblasti Domažlické třídy, a to jak v denních, tak i nočních hodinách. Provádíme kontroly řidičů, tedy potencionálních zákazníků, samotných prostitutek i jejich pasáků," uvedla Bc. Eva Königová, velitelka služebny Městské policie Plzeň – Skvrňany, Křimice.

"Ve spolupráci s Městskou policií jsme v této oblasti posílili hlídky strážníků, ale výskyt prostitutek se nezměnil," uvedl Jiří Strobach, starosta plzeňského centrálního obvodu, na jehož území se městská část Skvrňany a tedy i Domažlická třída nacházejí.

"Se situací se ale nechceme smířit, a proto nyní připravujeme další opatření – montáž kamerového systému, který bude problémovou lokalitu monitorovat čtyřiadvacet hodin denně především v úseku Domažlická Na Pile, Domažlická Na Průhonu, Domažlická U Hřbitova a v neposlední řadě na konečné trolejbusu č. 12," pokračuje Strobach.

Jak informovalo tiskové oddělení centrálního obvodu, kamery by měly být i na dalších místech, například na křižovatce Kollárova – Tovární.  

Následným krokem, který se pro zlepšení situace chystá vedení MO3 projednávat, je omezení provozu kamionů a nákladních vozidel na Domažlické třídě včetně vybudování průjezdového radaru.

"Denně tímto úsekem projedou tisíce kamionů, které ničí vozovku, statiku domů a zamořují ovzduší hlukem, výfukovými plyny a prachem. Zároveň jsou řidiči potenciálními zákazníky prostitutek," vysvětluje místostarosta třetího plzeňského obvodu Radislav Neubauer.

"Proto začínáme na základě přání obyvatel této části našeho obvodu jednání, že by se provoz těchto vozidel, které také výrazně snižují bezpečnost  provozu na Domažlické v úseku Vejprnická, Skvrňanská, Tylova až ke kruhovému objezdu u Makra, zcela zakázal," dodal Neubauer.

Reklama

Výběr článků

Načítám