Hlavní obsah

V Plzni odstartovala mediální kampaň na podporu transformace sociálních služeb v kraji

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Plzni odstartovala ve čtvrtek 9. srpna mediální kampaň Podpora transformace sociálních služeb v Plzeňském kraji.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Mediální kampaň na podporu transformace byla v tentýž den zahájena vernisáží výstavy "Život místo ústavu" v prostorách plzeňského vlakového nádraží.

Článek

Na tiskové konferenci na půdě Krajského úřadu Plzeňského kraje byly za účasti zástupců Ministerstva práce a sociálních věcí ČR, Krajského úřadu Plzeňského kraje představeny již dosažené úspěchy v transformačním procesu a nastíněn požadovaný budoucí transformovaný stav a systém sociálních služeb pro lidi s postižením.

Probíhající transformaci sociálních služeb v České republice s akcentem na Plzeňský kraj na tiskové konferenci představili Mgr. Petr Mach z odboru sociálních služeb a sociální práce Ministerstva práce a sociálních věcí ČR a Mgr. Miroslav Brabec, radní Plzeňského kraje pro oblast sociálních věcí.

Další z hostů tiskové konference, Mgr. Radomír Bednář, ředitel Domova pro osoby se zdravotním postižením ve Stodu, nastínil, jak je transformace sociálních služeb uskutečňována přímo v konkrétním zařízení pro lidi s postižením.

Transformace je změna velkokapacitní ústavní služby pro lidi s postižením na bydlení a podporu v běžném prostředí. Lidé s postižením díky transformaci přecházejí z velkých ústavů do bytů či rodinných domů v běžné zástavbě a žijí způsobem života, který je obvyklý pro jejich vrstevníky.

Mediální kampaň na podporu transformace byla v tentýž den zahájena vernisáží výstavy Život místo ústavu v prostorách plzeňského hlavního vlakového nádraží. Putovní výstava přináší vybrané tematické fotografie renomovaného fotografa a pedagoga Jindřicha Štreita, na vybraných výstavních panelech se návštěvníci výstavy dozví také aktuální informace ze zařízení, které jsou v Plzeňském kraji v současné době zapojeny do projektu transformace. Výstavu můžou lidé zdarma navštívit až do 31. srpna.

Projektu Podpora transformace sociálních služeb se účastní 13 krajů České republiky. Mediální kampaň, spojená s putovní výstavou fotografií Život místo ústavu, postupně zavítá do všech krajů, vyjma Prahy.

Reklama

Výběr článků

Načítám