Hlavní obsah

V Plzni je krev nad zlato

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvakrát do roka probíhá na Západočeské univerzitě v Plzni akce Univerzitní upír aneb Krev nad zlato, kdy mohou studenti i zaměstnanci univerzity přijít darovat krev.

Foto: Miroslav Vodička

Krev přišly darovat téměř na dvě stovky studentů a zaměstnanců univerzity.

Článek

Letošní jubilejní 10. ročník probíhal v uplynulém týdnu v úterý 15. března a ve středu 16. března. Krev přišly darovat téměř dvě stovky studentů a zaměstnanců univerzity.

Studenti i zaměstnanci Západočeské univerzity v Plzni docházeli v minulém týdnu na Transfúzní oddělení FN Plzeň, aby tam i svou kapkou přispěli dobré věci. Letošní semestrník akce Univerzitní upír aneb Krev nad zlato byl jubilejním desátým a přinesl několik novinek.

Jednou z nich bylo mimo jiné soutěžní klání mezi jednotlivými fakultami. Fakulta s největším počtem dárců se následně mohla těšit na odměnu. Druhou byl připravený benefiční koncert v Buena Vista Clubu.

Zatímco loni v březnu přišlo krev darovat 88 dárců a v listopadu pak 72, letošní ročník navštívilo zatím už 272 dárců, z toho 96 předdárců. 

"S ohledem na nízký počet dárců nás Transfúzní oddělení Fakultní nemocnice Plzeň požádalo o pozvání dárců dříve než ve dny konání samotného Univerzitního upíra. Těchto předdárců bylo 96. V úterý navštívilo Transfúzní oddělení Fakultní nemocnice Plzeň 62 dárců, ve středu do 11 hodiny dalších 23," uvedla Denisa Wágnerová z organizačního týmu akce. 

Jako malou pozornost a poděkování obdrželi dárci z řad studentů a zaměstnanců Západočeské univerzity od organizátorů akce příruční cestovní lékárničku a volnou vstupenku na benefiční koncert v klubu Buena Vista. Pravidelní dárci ještě dostali tričko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám