Hlavní obsah

V plzeňské ZOO se o víkendu vrátí do pravěku

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zoologická a botanická zahrada města Plzně zahajuje hlavní sezónu a pro své návštěvníky si připravila celou řadu zajímavých akcí. Jednou z nich je projekt, který představuje život a řemesla v pravěku a raném středověku.

Foto: archiv ZOO Plzeň

Akce Život a řemesla v pravěku a raném středověku v ZOO Plzeň aneb Přijďte si hrát na pravěk začíná v plzeňské zoo již o víkendu 11. a 12. června.

Článek

Akce Život a řemesla v pravěku a raném středověku v ZOO Plzeň aneb Přijďte si hrát na pravěk začíná v plzeňské zoo již o nadcházejícím víkendu 11. a 12. června. Jak se žilo v pravěku se můžete přijít podívat od 10.00 do 17.00 hodin.

"Zajímavý populárně-vědecký projekt tu připravuje občanské sdružení Oživená (pre)historie, o. s. ve spolupráci se Západočeským muzeem, Katedrou archeologie FF ZČU, Českou archeologickou společností, oddílem experimentální archeologie Nezmar, skupinou Aštera a dalšími nadšenci a dobrovolníky," informoval tiskový mluvčí plzeňské ZOO Martin Vobruba.

Během pěti víkendů mohou návštěvníci ZOO přijít navštívit oživlou repliku pravěké výšinné osady. Projekt slouží jako populárně naučná cesta k poznání života našich předků od doby kamenné až po raný středověk. Návštěvníci si budou moci sami vyzkoušet celou škálu pravěkých činností a dovedností, například rozdělání ohně pomocí ocílky a pazourku, výrobu hliněné nádoby nebo ozdoby z drátu, tkaní látek, předení nití z ovčí vlny nebo drcení zrna na mouku.

"Přijďte se pobavit i poučit. Naši předci to neměli jednoduché, ale uměli si poradit a hlavně se dívali na svět s radostí. Leccos bychom od nich mohli okoukat," pozval návštěvníky Vobruba.

Reklama

Výběr článků

Načítám