Hlavní obsah

V pardubickém hudebním klubu Žlutý Pes se bude rokovat o autorských právech

Novinky, Martin Karas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Problematice autorských práv zejména v hudebním světě se bude věnovat bezplatný seminář, který proběhne ve čtvrtek 23. března v pardubickém hudebním klubu Žlutý Pes.

Foto: Martin Karas

Justin Lavash v klubu Žlutý Pes

Článek

Oblast autorských práv a duševního vlastnictví se pro neprávníka může snadno stát poněkud nepřehlednou. Jde přitom o téma, které se netýká jen profesionálních hudebníků nebo organizátorů, ale doslova každého, kdo si třeba jen koupí CD. Mezi lidmi potom koluje řada polopravd a jen málokdo se může pochlubit tím, že skutečně ví, kdy, za co a komu platí jaký poplatek (nebo by ho platit měl).

Přiblížit toto téma veřejnosti se rozhodlo Europe Direct centrum Pardubice, Svaz autorů a interpretů, platforma Happy Season a Music Club Žlutý Pes, kteří ve čtvrtek 23. března od 17:00 do 19:30 hodin společně pořádají bezplatný seminář s názvem „Autorská práva v hudebním světě“. Záběr semináře, který se odehraje v klubu Žlutý Pes, je opravdu široký a na své si tak přijdou producenti, hudebníci či začínající kapely, ale i široká veřejnost.

Pozvání přijala odbornice na problematiku autorského práva u nás i v Evropě JUDr. Adéla Faladová z Ministerstva kultury ČR, dále Ing. Roman Strejček předseda představenstva OSA. Ze Svazu autorů a interpretů vystoupí Jakub Nový, na oblast autorského práva v praxi se zaměří Štěpánka Cimlová a v závěru představí Happy Season Vít Hořeňovský.

Od 20:00 hodin na seminář naváže hudební koncert. Zahrají Roman Hampacher a Justin Lavash. Pro účastníky semináře je koncert zdarma. Pro ostatní zájemce je vstupné 150 Kč.

V případě zájmu je možné bezplatně se na seminář zaregistrovat na e-mailu eu@ipardubice.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám