Hlavní obsah

V Otrokovicích zničil požár zahradní domek, jeho uživatel skončil v nemocnici

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu za 200 tisíc korun způsobil v sobotu 1. prosince dopoledne požár zahradního domku v Otrokovicích na Zlínsku. Jeho uživatel skončil v nemocnici, i když původně odmítl ošetření.

Foto: HZS Zlínského kraje

Foto z místa požáru.

Článek

„Včasným zjištěním a rychlým zásahem uchránili hasiči hodnoty za 800 tisíc korun,“ informoval Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Podle vyšetřovatele hasičů způsobilo požár sálavé teplo od kouřovodu na stavební konstrukce z hořlavých materiálů. V průběhu šetření majitel domku zavolal uživateli zdravotnickou záchrannou službu.

V 8:46 hodin přijal operační důstojník hasičů zprávu o požáru v ulici Dr. Stojana v Otrokovicích. Požární poplach vyhlásil jednotce profesionálních hasičů z požární stanice Otrokovice a dobrovolným hasičům města Otrokovice.

„Příjezd hasičům k požáru zkomplikovaly zaparkované osobní automobily, které původní šířku ulice zúžily na tři metry. Hasiči museli jet velmi pomalu, aby nepoškodili auta a svoji techniku,“ řekl Roman Žemlička.

V době příjezdu hasičů hořela jedna stěna samostatně stojícího zahradního domku, kterou prochází kouřovod od kamen na tuhá paliva.

„Požár se začal rozšiřovat na konstrukci střechy. Hasiči v dýchacích přístrojích použili k uhašení plamenů jeden vysokotlaký proud vody. S termokamerou pak kontrolovali teplotu stavebních konstrukcí a hledali skrytá ohniska hoření. Museli rozebrat část obvodové sendvičové stěny a navazující podhled. Objekt odvětrali přirozeně okny,“ sdělil mluvčí hasičů.

Uživatel domku policistům, majiteli objektu i vyšetřovateli hasičů nezatajil, že v kamnech topil celou noc. „Ráno šel se psem na procházku. Když se vrátil, zjistil, že zadní stěna domku hoří. Plameny se snažil uhasit a přitom se nadýchal zplodin hoření. Uhasit požár se mu nepodařilo, proto majitel domku oznámil požár hasičům,“ upřesnil mluvčí hasičů.

Související témata:

Výběr článků

Načítám