Hlavní obsah

V Ostravské ulici v Bohumíně vyroste naproti benzínce nový chodník

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Bohumíně letos vznikne hned několik zbrusu nových chodníků. Budovat se budou napříč městskými částmi. Jeden z nich vyroste například na hranici Starého Bohumína a Pudlova, a to na křižovatce ulic Čs. armády a Ostravská. Radnice na jeho vybudování vyčlenila 1,6 miliónu korun.

Foto: Lucie Balcarová

V Ostravské ulici v Bohumíně už v březnu začne stavba nového chodníku.

Článek

S výstavbou začne už v březnu. Nový úsek bude dlouhý téměř 200 metrů a provede pěší bezpečně křižovatkou ulic Čs. armády a Ostravská až ke zdejší autobusové zastávce naproti benzínové stanice. „Nový chodník budujeme pro větší bezpečnost pěších. Naváže na stávající asfaltový chodník u rodinných domků naproti bývalé Rybeny,“ uvedl místostarosta Bohumína Lumír Macura s tím, že letošní rok se ve městě ponese ve znamení chodníků.

Kromě výstavby se v této lokalitě pustí řemeslníci i do opravy už existujícího chodníku, na který se nová část napojí. Ten čeká kompletní rekonstrukce. Dostane nové obrubníky i zámkovou dlažbu. Obnova přes 100 metrů dlouhé části přijde na více než půl miliónu korun. Bohumínští radní ji zařadili do seznamu k realizaci hned v prvním kole tradiční podzimní objížďky vytipovaných komunikací k opravám.

Do výstavby nových chodníků by letos mělo jít v Bohumíně přes 30 miliónů korun. Kromě toho vloží v tomto roce radnice do oprav stávajících stezek pro pěší 11 miliónů korun. Vloni stály město opravy chodníků 10 miliónů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám