Hlavní obsah

V ostravské ulici 28. října se rodí nová tramvajová zastávka Karolina

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová tramvajová zastávka Karolina na ulici 28. října postupně představuje svou tvář. Předpokládá se, že okolo 30. září bude zastávka v provozu.

Foto: Josef Zajíc

Budování nové tramvajové zastávky Karolina v Ostravě. Stav z 9. 9. 2012.

Článek

Nová tramvajová zastávka Karolina se buduje na ulici 28. října mezi zastávkami tramvají Frýdlantské mosty a Elektra ve směru Hlavní nádraží, kde jezdí tramvaje č. 1, 2, 4, 8, 12 a mezi zastávkami Náměstí republiky a Výstaviště propojenými tramvajemi 6, 9, 10, 11, 13 a 14. Do nákladů 82 milionů korun patří kromě budované zastávky také kolejiště, komunikace, chodníky a protihluková opatření.

Ke zdárnému dokončení stavby je na sobotu 15. září vyhlášena výluka veškeré tramvajové dopravy od Náměstí republiky směr Výstaviště a Hlavní nádraží. V té době bude prováděna pokládka živičného povrchu v prostoru nových tramvajových zastávek a přilehlých komunikací. Automobilová doprava je v těchto úsecích stále vyloučena.

V době od 6.30 do 20.00 hodin bude zajištěna náhradní autobusová doprava od posunuté zastávky Náměstí republiky k ÚAN (Ústřední autobusové nádraží - ulice Vítkovická) k zastávce Elektra na ulici Nádražní.

Ve směru k Výstavišti bude jezdit náhradní autobusová doprava k zastávce v Žofinské ulici. Náhradní tramvajová doprava bude v provozu od Výstaviště k Elektře a dále ve směru k Hlavnímu nádraží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám