Hlavní obsah

V Ostravě začala část mistrovství světa juniorek v házené

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistrovství světa juniorek v házené probíhá od neděle v Ostravě. V halách Sareza v Ostravě - Porubě a Dubina v Ostravě - Hrabůvce se odehrává základní část turnaje ve skupinách "A" a "B". Skupiny "B" a "C" se hrají v Brně.

Foto: Josef Zajíc

Mistrovství světa juniorek v házené 1.7-14.7.2012 Nejlepší česká hráčka prvního dne Bradáčová.

Článek

Od neděle 1. července 2012 probíhají utkání Mistrovství světa juniorek v házené. Jednotlivá utkání budou k vidění ve dvou halách v Ostravě. Skupina "A" se hraje v hale Dubina v Ostravě - Hrabůvce, skupina "B" pak v hale Sareza v Ostravě - Porubě. Skupiny "C" a "D" základní části turnaje se hrají v Brně. Mezi oběma herními místy v Ostravě existuje velmi pohodlná doprava tramvají č.17, a to ze zastávky Dubina v Ostravě - Hrabůvce do zastávky vozovna v Ostravě - Porubě.

V neděli 1. července v 15 hodin se uskutečnilo utkání mezi Koreou a Kongem. Korea zvítězila s přehledem 42:13.

V 17 hodin v hale Sareza v Ostravě - Porubě bylo na programu velmi důstojné slavnostní zahájení šampionátu. Předvedli se vlajkonoši, kteří nesli vlajky všech zúčastněných států, tedy i těch, jejichž reprezentantky hrají ve skupinách v Brně. Pak předseda Českého svazu házené Jaroslav Chvalný prohlásil Mistrovství světa juniorek v házené za zahájené.

K prvnímu utkání nastoupily české reprezentantky, které se utkaly s mladými házenkářkami z Kazachstánu. Českému družstvu se dařilo. Zvítězilo s přehledem 32:22 také zásluhou nejlepší české hráčky brankářky Bradáčové. Do večerního utkání v 19:30 nastoupily hráčky Švédska proti Argentině.

V hale Dubina v Ostravě - Hrabůvce se nejprve utkaly hráčky Dánska s Čínou. Vyhrály reprezentantky Dánska 29:19. V druhém utkání zvítězily Srbky nad Španělkami 25:22. Ve večerním utkání se sešly Maďarky proti hráčkám z Urugvay. První polovina utkání byla vyrovnaná . V druhé části získaly převahu Maďarky. Zvítězily 37:22. Tímto utkáním byl ukončen první den základní skupiny  "A"  a  "B".  V pondělí 2. července mistovství v Ostravě a Brně pokračuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám