Hlavní obsah

V Ostravě se závodilo s kočárky

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kulturní zařízení Ostrava - Jih uspořádalo na pěší zóně před K TRIO Závod kočárků ve sportovní chůzi. Akce se zde konala poprvé, ale mezinárodně šlo o 5. ročník celorepublikových STROLLERING, tedy závodů kočárků ve sportovní chůzi.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava - JIH 10.4.2016. Závody v chůzi s kočárkem. Vítězí Jana Stoszková z Ostravy.

Článek

Na pěší zóně připravili pořadatelé 100metrovou trať pro závod kočárků, který byl zahájen za účasti starosty Martina Bednáře v 15 hodin. Prvním závodem byla chůze  maminek s kočárkem.

Překvapením byla velká účast přihlášených závodnic - i proto, že bylo sychravo, po dešti a velká zima. Přesto na trať vyšlo 21 maminek s kočárkem a ratolestí. Utkaly se o přední umístění a velmi pěkné ceny. Musely ovšem dodržovat striktní pravidlo o stylu chůze, které rozhodčí bedlivě sledovali.

Definice závodní chůze podle platných pravidel atletiky: Závodní chůze je takový pohyb kroku, při němž nedojde k evidentní (lidským okem postřehnutelné) ztrátě dotyku chodce se zemí. Oporová noha musí být neustále napnutá od okamžiku prvního kontaktu se zemí až do okamžiku, kdy je ve svislé poloze.

Ve všech třech kategoriích - maminka a dítě, tatínek a dítě, mix a dítě se stalo, že rozhodčí závodníka diskvalifikovali. Ten měl ještě druhý pokus jít podle pravidel a dosáhnout nejlepšího času.

Kategorie maminka a dítě: 1. místo Jana Stoszková + Daniel, 2. místo Eva Révayová + Vanesa, 3. místo Adéla Šípová + Šimon.

Kategorie tatínek a dítě: 1. místo Lukáš Kalina + Michal, 2. místo Kamil Zbořil + Elena, 3. místo Jakub Audy + Marek.

Kategorie MIX: 1. místo Zlotí + Sofie, 2. místo Rybovi + dítě, 3. místo Révayovi + Vanesa.

Pro diváky byl připraven doprovodný program. Děti plnily šest zajímavých úkolů a mohly se zúčastnit slalomového běhu s dětským kočárkem, v nabídce bylo malování na obličej, Radana Trubková předvedla vystoupení se skupinkou dětí MINI, Tereza Fukalová předvedla cvičení s kočárkem a Renata Vlachová cvičení s holemi a preventivní cvičení na bolesti zad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám