Hlavní obsah

V Ostravě se začalo bruslit na Vánočním kluzišti

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestou z Ostravy-Poruby se tučňák Rudolf, maskot Vánočního kluziště!!!, přepravoval v sobotu 28. listopadu od 15 hodin do centra Ostravy historickou tramvají Barborka. Na zastávce Výstaviště už jej čekaly děti a také bubeníci z Ostravy, kteří průvod doprovodili v rytmu rumby až k Vánočnímu kluzišti.

Foto: Josef Zajíc

Vánoční kluziště !!! Ostrava 28. 11.2015 Tučňák Rudolf čeká na Barborku.

Článek

Na historickou tramvaj Barborka,  která občas ve výjimečné dny vozí zdarma děti na různých okruzích po Ostravě, čekal na zastávce Poruba Vozovna ukázněně v sobotu, spolu s dalšími fanoušky bruslení, maskot Vánočního kluziště!!! tučňák Rudolf.

Cestou do centra Ostravy projel Mariánskými Horami, okolo Krajského úřadu v Ostravě. Zamával lidem na zastávce Karolina a vystoupil na zastávce Výstaviště.

Tam jej čekaly další  děti a také bubeníci z Ostravy, kteří si říkají Bum Bum Band XL. Spolu s nimi se postupně v rytmu bubnů přepravili společně po nově opravené části ulice 28. října až na Masarykovo náměstí, kde už na ně čekalo lesknoucí se Vánoční kluziště!!! a na něm ladně bruslící  moderátor sobotního odpoledne a večera, herec činohry Národního divadla moravskoslezského Vladimír Polák.

Bruslení slavnostně otevřel jednatel společnosti Sportovní zařízení města Ostravy, s.r.o. SAREZA Ing. Jaroslav Kovář, člen představenstva a radní města Ostravy Ing. David Pfleger a místostarosta Městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Dalibor Mouka.

„Vánoční  kluziště!!! bude lidem v centru Ostravy na Masarykově náměstí k dispozici do 3. ledna 2016. Bruslit budou moci zcela zdarma na ploše 30 x 15 metrů. Kluziště pojme zhruba 150 bruslařů. Samozřejmě se musí podřídit bruslícímu řádu. Za úplatu si mohou půjčit brusle nebo si svoje nechat naostřit, popřípadě si zapůjčit skříňku na odložení věcí,” informovala Hana Ryšánková, tisková mluvčí společnosti SAREZA, která kluziště provozuje.

„Máme pro účastníky bruslení připraven doprovodný program. Takže například 1. prosince se od 16 hodin uskuteční exhibice a autogramiáda hokejistů HC Vítkovice Steel. 2. prosince od 16 hodin bude na programu diskotéka na ledě s Jirkou Hynerem a také exhibice mladých krasobruslařů. Vyhlásili jsme Vánoční soutěž a také fotografickou soutěž. Prostě program bude pestrý a zajímavý,” dodala Hana Ryšánková

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám