Hlavní obsah

V Ostravě se 8. ročník Vánočního kluziště vydařil. Počasí ale brnkalo pořadatelům na nervy

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Projekt Vánoční kluziště si za 8 let svého působení na Masarykově náměstí v Ostravě našel spoustu stálých příznivců i nových návštěvníků. Bruslení zdarma provozovala společnost Sportovní a rekreační zařízení města Ostravy, s. r. o. cekem 44 dní včetně sobot, nedělí a svátků vždy od 10 do 20 hodin.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 9.1.2018 8. ročník Vánočního bruslení !!! byl zahájen. Tučňák Rudolf přijel tramvají Barborkou.

Článek

Slavnostní jízdou z Ostravy-Poruby až na Výstaviště se přemístili fanoušci bruslení historickou tramvají Barborka až na zastávku Výstaviště, kde u Divadla Antonína Dvořáka na Smetanově náměstí malé mažoretky předvedly své umění tučňákovi Rudolfovi, který byl maskotem Vánočního kluziště.

„Poprvé za osm let provozu Vánočního kluziště jsme díky počasí museli jeden prosincový den kluziště zcela uzavřít. Namísto ledové plochy jsme měli během noci rybník. Počasí se ale hned umoudřilo a do druhého dne byla ledová plocha opět v provozu. Poprvé jsme letos museli přívaly sněhu z ledové plochy odstraňovat pomocí sněhové frézy. Déšť, sníh i silný vítr jsme v centru města Ostravy zvládli a mohli tak příznivcům bruslení zpříjemnit vánoční období,” konstatovala Hana Ryšánková, tisková mluvčí společnosti Sportovní a rekreační zařízení města Ostravy - SAREZA.

Pořadatelé nabízeli po celou dobu skvělý, zajímavý a zábavný program. Konaly se diskotéky na ledě, hokejová a krasobruslařská exhibice, Mikulášské bruslení pro školy, soutěže na ledě, velká Vánoční soutěž, fotografická soutěž. To vše účastníci Vánočního kluziště zažili v průběhu osmého ročníku, který byl ukončen v neděli 7. ledna.

Každý den bylo k dispozici zázemí s půjčovnou bruslí a tučňáků, stánky s občerstvením, posezení uvnitř vytápěného stanu i venku před kluzištěm, sociální zařízení a šatna.

Bruslení bylo díky Statutárnímu městu Ostrava, městskému obvodu Moravská Ostrava a Přívoz, a významných partnerům, zdarma. Jako každoročně i letos se na kluzišti sešlo téměř 20 000 návštěvníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám