Hlavní obsah

V Ostravě roste nový sportovní stánek - atletická hala

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V těsném sousedství haly Vítkovice Aréna, a. s. vyrůstá nový sportovní stánek - atletická hala. Nový sportovní areál navazuje na halu Vítkovice Aréna a je součástí zrekonstruovaného atletického tunelu. Již v lednu 2016 se zde budou konat první závody.

Foto: Josef Zajíc

Atletická hala v Ostravě. 16.11.2015.

Článek

Atletická hala je stavba, která v sobě zahrnuje vše nejmodernější a nejlepší, co může sportovní hala pro atletiku a další sporty nabídnout.

Je zde komplexní zázemí pro sportovce, organizátory a rozhodčí, do kterého se bude vcházet neveřejným vstupem. V komplexu jsou šatny, sprchy, WC a vše další potřebné pro sportovce.

Ze severovýchodu haly je vstup pro návštěvníky, šatny, stravovací zařízení a VIP zóny. Celkový dojem v okolí haly budou dotvářet úpravy venkovních ploch, uliční mobiliář, lavičky, odpadkové koše, stožáry na vlajky a pouliční osvětlení, nebudou chybět ani parkovací plochy.

Atletická dráha je dlouhá v oválu 200 metrů s šesti drahami. Uprostřed je osm přímých drah pro sprint na 60 metrů. Dále jsou připraveny sektory pro skok daleký, skok vysoký, skok o tyči a sektor pro vrh koulí.

„Kapacita haly bude něco přes 1000 diváků, což souhlasí s mezinárodními měřítky pro potřeby atletických závodů a mezinárodních mítinků nejvyšší třídy a kvality. Na stavbě se zhruba profinancovalo okolo 350 miliónů korun. Stavba bude dokončena do 30. listopadu a ukončení celého projektu je naplánováno na konec února příštího roku. První závody by se měly konat 14. ledna 2016,” informoval Mgr. Kamil Vrubl, předseda představenstva Vítkovice Aréna, a. s.

Celý sportovní komplex (Atletická hala a Městský stadión Ostrava - Vítkovice) je vybrán do projektu Národních olympijských center, tedy mezi sedm míst v celé České republice pro atletiku a fotbal.

Hala bude využívána mimo atletiku a kopanou také pro přípravu hasičů a pořádání hasičských závodů, také pro pořádání gymnastických závodů. Bude k dispozici pro přípravu žáků a dorostu ostravské aglomerace.

Související témata:

Výběr článků

Načítám