Hlavní obsah

V Ostravě-Hrabůvce probíhá rekonstrukce podchodu pod ulicí Dr. Martínka

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Ostravě-Hrabůvce probíhá v plném tempu rekonstrukce podchodu pod ulicí Dr. Martínka u zastávky tramvají Hrabůvka, kostel. Zahájena byla 2. prosince 2013 nákladem 21,6 miliónu korun.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava- Hrabůvka. Stávající podchod. Stav 13.1.2013

Článek

Podchod v Ostravě-Hrabůvce v městském obvodu Ostrava - Jih byl vybudován v sedmdesátých letech minulého století. Je umístěn pod ulicí Dr. Martínka, těsně před tunelem, kde tramvaje podjíždí frekventovanou silnici č. 56 - Místeckou.

„Stav podchodu byl již nevyhovující. Podchod byl temný, špatně osvětlený a vzbuzoval v občanech obavu o bezpečnost. Východy byly zastřešeny jen plochou střechou, která nechránila schody a rampy z východů před špatným počasím. Důvodem rekonstrukce bylo i zatékání do stávající konstrukce,” sdělil Mgr. Michael Kutty, tiskový mluvčí Městského obvodu Ostrava - Jih.

Investorem rekonstrukce je Statutární město Ostrava, Městský obvod Ostrava - Jih. Ve výběrovém řízení byla ke zhotovení stavby vybrána firma Stavos Stavba, a. s. Náklady na rekonstrukci podchodu jsou 21,6 miliónu korun včetně DPH. Stavba byla zahájena 2. prosince 2013 a podle plánů má trvat 17 týdnů.

Součástí stavby je celkové vylepšení stávajícího podchodu, a to hlavně stavebními úpravami a sanací betonových konstrukcí včetně nových povrchů - dlažeb a obkladů. Vznikne nové zastřešení jednotlivých východů komůrkovým čirým polykarbonátem. Vybudována bude nová kanalizace a pro zajištění bezpečnosti občanů i kamerový systém.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám