Hlavní obsah

V Olomouci vyvinuli unikátní aplikaci pro energetický management

Novinky, Šárka Štveráková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Energetický management je dnes již běžnou součástí každé větší organizace, instituce či firmy. Ať už se jedná o elektřinu, vodu či zemní plyn, efektivní řízení a optimalizace spotřeby energie šetří nejen její ekologické zdroje, ale zejména finanční prostředky.

Foto: Šárka Štveráková
Článek

A právě na to se zaměřuje nová aplikace z dílen olomoucké softwarové společnosti TESCO SW.

Ta vyvinula EMA+, mobilní aplikaci pro rychlou a uživatelsky intuitivní správu odběrných míst v budovách. Dotyčný může skrze svůj telefon snadno kontrolovat nejen obecný informace o daných energiích, ale také zapisovat měření v terénu nebo sledovat přehledné statistiky o energetických spotřebách. Tyto údaje se navíc dají filtrovat na základě času, odběrového místa nebo typu energie.

Díky svým funkcím, které korespondují s přehledným uživatelským rozhraním, se tak EMA+ hodí zejména pro firmy, univerzity nebo úřady. Jedním z aktivních uživatelů je i město Uherské Hradiště, respektive odbor správy majetku pod vedením Ing. Radka Chybíka.

„Jedná se o další krok, který koresponduje s naší filozofií využívání moderních technologií. Řešili jsme možnosti usnadnění práce správců v terénu. Díky jednoduchému systému mobilní telefon – QR kód – odečet stavu se nám povedlo usnadnit práci správcům, uspořit jejich čas a minimalizovat počet chyb při přepisování stavů do nejednotných tabulek, které byly následně distribuovány. Tímto řešením je vše zadáno na jednom místě a je možné se k datům kdykoliv vrátit,“ uvedl Chybík a dodal, že řešení pro energetický management IS FaMa+ od TESCO SW, jehož je EMA+ součástí, používá již od roku 2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám