Hlavní obsah

V noci hořela pila v Troubsku, škoda jde do miliónů

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devět hasičských jednotek s osmnácti vozidly zasahovalo ve čtvrtek noci u požáru pily v Troubsku na Brněnsku. Plameny zasáhly sušičku dřeva uvnitř haly a přeskočily také na sousední stavení. Předběžnou škodu vyčíslil vyšetřovatel na 2 milióny korun, příčinu vzniku požáru hasiči šetří.

Foto: HZS JMK
Článek

Událost byla na operační středisko Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje nahlášena po desáté hodině večer. Vzhledem k charakteru požárem zasaženého objektu se na místo sjely jednotky z druhého stupně požárního poplachu.

"Plameny zasáhly sušičku dřeva uvnitř haly a přeskočily také na sousední stavení. Celkem zachvátil požár asi 50 metrů čtverečních," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Hasiči nasadili proti požáru pět vodních proudů a proti plamenům na střešní konstrukci využili pěnu. Podařilo se jim zabránit rozšíření požáru na část střechy, kde byly instalovány solární panely. Požár se podařilo zcela zlikvidovat v pátek ve tři čtvrtě na jednu ráno. Událost se obešla bez zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám