Hlavní obsah

V Neratovicích byl zprovozněn pětačtyřicátý český babybox

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 45. český babybox byl v pondělí 12. září v pravé poledne zprovozněn v přízemí budovy neratovické Městské nemocnice.

Foto: Nemocnice Neratovice

Neratovický babybox je umístěn nalevo od hlavního vchodu do tamní Městské nemocnice.

Článek

Zařízení sloužící k záchraně odložených dětí uvedl do provozu MUDr. Ivo Jokl, ředitel zdejší nemocnice, spolu s duchovním otcem a neúnavným propagátorem českých babyboxů Ludvíkem Hessem.

Městská nemocnice Neratovice je privátní zdravotnické zařízení společnosti Almeda, a.s. Tato nová moderní nemocnice je v provozu od roku 1994. Služby zdejšího gynekologicko-porodnického oddělení jsou pro jeho vysokou úroveň vyhledávány pacientkami a rodičkami ze široka daleka včetně Prahy. Své děti zde na svět totiž přivedla i řada známých českých celebrit. Není tedy pochyb, že nový babybox zde bude mít patřičné zázemí.

České babyboxy k dnešnímu dni zachránily zdraví nebo i život již devětadvaceti malým slečnám a devatenácti chlapcům. Ke zřízení každého nového babyboxu je třeba od sponzorů získat částku čtvrt milionu korun.

Zdravotníci prosí: Podívejte se, prosím, na připojenou fotografii otevřeného babyboxu. Každé bezdůvodné otevření schránky nás totiž stojí zbytečně čas a peníze na nezbytnou dezinfekci. Obojí bychom rádi využili pro naši práci a nikoliv pro legraci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám