Hlavní obsah

V neděli se bude převážet vánoční strom na olomoucké náměstí

Novinky, Filip Klumpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuto neděli se má kácet vánoční strom, který ozdobí Horní náměstí v Olomouci. Bude jím dvanáctimetrový smrk z Postřelmova. O týden později rozhodne vedení města vyhodnocením výtvarné soutěže o jeho jménu.

Foto: Filip Klumpar

Vánoční trhy na Horním náměstí v Olomouci

Článek

Na olomoucké Horní náměstí by měl být v neděli 12. listopadu převezen vánoční strom. V současné době se na Horním i Dolním náměstí stavějí stánky na vánoční trhy. Ty zde oficiálně začnou 23. listopadu slavnostním rozsvícením stromu.

Statutární město Olomouc vyhlašuje soutěž Pojmenujte vánoční strom už od roku 2006. Tehdy si občané pro svůj strom zvolili jméno Stromovous. Výtvarná zpracování návrhů je nutné zaslat na adresu Magistrát města Olomouce (oddělení kultury, Horní náměstí 583, 779 11 Olomouc). Vítěz bude odměněn cenou od primátora města Antonína Staňka.

„Vyhlášení výsledků soutěže bude součástí slavnostního zahájení vánočních trhů a rozsvícení vánočního stromu,“ oznámil náměstek primátora Pavel Urbášek.

Vánoční trhy v Olomouci potrvají tradičně do 23. prosince. Za tu dobu se na pódiu vystřídá řada hudebníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám