Hlavní obsah

V Muzeu sportu si lze vzít do ruky tenisovou raketu Heleny Sukové či Andrey Hlaváčkové

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stát se na okamžik součástí sportovního nebe můžete v Muzeu sportu v Plzni, kde si můžete nejen prohlédnout, ale také vyzkoušet řadu exponátů pocházejících od našich předních profesionálních sportovců.

Foto: Jakub Černý

Raritou a lákadlem Muzea sportu je, že na devadesát procent exponátů si můžete sáhnout.

Článek

Muzeum sportu, které naleznete v ulici Otýlie Beníškové v Plzni, umožňuje svým návštěvníkům být na okamžik blíž hvězdám sportovního nebe a získat přehled o vybavení, které používají profesionální sportovci.

Muzeum je jediným svého druhu v České republice, otevřeno bylo v prosinci loňského roku a aktuální expozice láká na sto čtyřicet exponátů především českých reprezentantů, přičemž všechny exponáty byly použity během závodu nebo zápasu.

„Raritou je, že na devadesát procent exponátů si můžete sáhnout. Návštěvníci si mohou sami například vyzkoušet podržet tenisovou raketu Heleny Sukové z finále US Open 83, nebo Bohdana Ulihracha či stříbrné medailistky Andrey Hlaváčkové a posoudit, jak moc se tenisová raketa změnila,” prozradil majitel muzea Jakub Černý.

V muzeu, které můžete navštívit od úterý do neděle v čase od 10.00 do 18.00 hodin, naleznete celou řadu dalších sportovních předmětů spojených se jmény jako je Ivan Hašek, Tomáš Ujfaluši, Dušan Salfický nebo Petr Čech a mnohými dalšími.

„Vystavujeme hokejovou čepel z posledního zápasu Jaromíra Jágra, který odehrál za Pittsburgh s datem i podpisem. Dále vystavujeme například dresy Petra Čecha, Tomáše Rosického, Pavla Horvátha, Týmu HC Lev, skokanskou kombinézu Romana Koudelky, kombinézu z MotoGP apod.,” doplnil Černý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám