Hlavní obsah

V moři bylo místa dost aneb Týniště zažilo druhý karnevalový bál

Novinky, Eva Jenčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý ročník karnevalového bálu pro dospělé má za sebou Týniště nad Orlicí. Tentokrát byl na mořské a podmořské téma a sešlo se mnoho zajímavých masek mořských živočichů, přímořských zaměstnání nebo mořských "potřeb".

Foto: Eva Jenčíková

Týmová soutěž "Dračí lodě" sklidila velký úspěch.

Článek

Ti, co si dovedou hrát si přípravu masek opravdu užili, v pátek 14. března v sále hotelu Orlice se potkávali chobotnice, zlatá rybka, medúza, sardinka ve vlastní šťávě, domorodí černoši, bludný Holanďan, plážový prodejce brýlí, Pepek námořník, potápěči, ale i kotva, vzduchová bublina, mušle nebo svítící maják.

Nechyběla ani mořská panna, hromada pirátů a námořníků a lodní kapitán, který velel námořnickému předtančení a zahajoval celý bál slavnostním proslovem.

K tanci a poslechu hrála skupina Dynamic z Opočna. Kromě tance byla také na programu soutěž masek, kdy porota složená z nenamaskovaných hostů měla velmi těžký úkol ocenit ty nejoriginálnější. Následovala i týmová soutěž v "dračích" lodích, kdy jednotlivá družstva měla dopravit jednoho člena své posádky na druhou stranu sálu na "lodi", která klouzala po naplněných PET lahvích.

Jednoduchá hra na chobotnice se stala poměrně náročnou, vzhledem k pokročilé hodině, kdy byla uvedena, ale nakonec všechno dobře dopadlo. Během večera přišla i "řízková vlna" a v přístavní krčmě bylo plno v podstatě pořád.

V předpůlnočním čase se odehrál Podivný příběh, mořská scénka o vzniku jednoho tance, kterou připravila skupina VIP z DDM Sluníčko a která sklidila velký potlesk. Výzdoba sálu byla velmi pestrá a zcela v mořském duchu, všude visely medúzy, chobotnice, nafukovací plážové hračky a nechyběl ani ostrov s palmami a Titanic.

Doporučujeme všem dospělým, aby jednou za čas zapomněli na běžné starosti a ponořili se takovýmto způsobem třeba na dno moře, kde je čas jen tak plout a nikam nespěchat. Škoda, že účast obyvatel Týniště nebyla nijak velká, tak snad příště se nás sejde víc. Děkujeme všem pomocníkům a dobrovolným pořadatelům za jejich čas a nápady, podle ohlasů účastníci účasti rozhodně nelitovali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám