Hlavní obsah

V Malostranské besedě vystoupí Jiří Schmitzer

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známý český herec a písničkář Jiří Schmitzer vystoupí v pražské Malostranské besedě. Koncert plný originálních skladeb, svérázného humoru s prvky divadelního představení se uskuteční ve středu 10. srpna od 21 hodin.

Foto: Ája Dvořáčková
Článek

„Pokud někdy mluvíme o výjimečném hudebním zážitku, musíme určitě zmínit vystoupení Jiřího Schmitzera. Je to něco mezi folkem, rockem, bigbítem, možná punkem… jednoduše koncert o jedné kytaře jednoho osobitého umělce se svérázným smyslem pro humor, které je na půl i divadelní představení. Těšit se  můžete na skladby napříč jeho čtyřmi vydanými deskami, vtipné promluvy a uvolněnou atmosféru,“ řekl šéf produkce Malostranské besedy David Dvořák.

Jiří Schmitzer se narodil v roce 1949. Po absolvování DAMU působil v Činoherním studiu v Ústí nad Labem, posléze se stal členem pražské Ypsilonky. Známý a oblíbený je i pro jeho role ztvárněné v mnoha úspěšných českých filmech - Marečku, podejte mi pero, Postřižiny, Slavnosti sněženek, Vesničko má středisková, Černí baroni, Chalupáři, Kráska v nesnázích a řadě dalších. Rovněž působí jako skladatel a písničkář. Na kontě má čtyři alba. Kromě vlastní tvorby skládal také hudbu pro divadelní inscenace (i pro Národní divadlo) či zpíval na albu Bratrů Ebenů.

„V Malostranské besedě i na naší letní scéně Letňák – Léto pro Pražany na Střeleckém ostrově jsme Jiřího Schmitzera v minulosti již přivítali. Lidé si vystoupení vždy užívají, stejně jako sám zpěvák. Vstupenky na aktuální srpnový koncert stojí 200 korun,“ dodává Dvořák.

Reklama

Výběr článků

Načítám