Hlavní obsah

V Luhačovicích bude vyhlášen vítěz soutěže Luhačovický lázeňský pohárek

Novinky, Denisa Ižová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výsledky designérské soutěže Luhačovický lázeňský pohárek budou vyhlášeny na základě hodnocení odborné poroty už tuto neděli v rámci svěcení pramenů v hale Vincentka v Luhačovicích.

Foto: Denisa Ižová

Pití vody Vincentka

Článek

Také bude vyhlášen vítěz ceny návštěvníků Lázní Luhačovice, o němž rozhodli svými hlasy samotní hosté a návštěvníci největších moravských lázní.

Garantem soutěže je organizace Czechdesign a je pořádaná pod záštitou rektora Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Petra Sáhy.

Soutěž o nejkrásnější lázeňský pohárek otevřela své brány začínajícím i profesně zkušeným designérům v říjnu roku 2015. K vyhlášení této soutěže vedla skutečnost, že Lázně Luhačovice neměly svůj vlastní unikátní lázeňský pohárek k popíjení místní léčivé vody. Vítězný návrh by se měl stát dalším symbolem Luhačovic a zároveň obohatí lázně o moderní a esteticky atraktivní prvek. Cílem bylo i podpořit mladé autory v jejich umělecké tvorbě

První kolo soutěže zaznamenalo velký zájem a úroveň soutěžních návrhů byla odborníky hodnocena jako vysoce profesionální. Do 2. kola odborná porota vybrala 6 finalistů, přičemž dva z nich jsou ze Slovenska. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám