Hlavní obsah

V Lucerně se bude vzpomínat na Michala Tučného

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již příští týden, konkrétně 16. dubna, obsadí Velký sál pražské Lucerny příznivci písniček nekorunovaného krále české country hudby Michala Tučného, aby si připomněli dvacet let od jeho odchodu k nebeským branám.

Foto: archív autora

Michal Tučný

Článek

Dne 10. března 2015 si připomínáme 20 let od chvíle, kdy k nebeským branám navždy odešel zpěvák, muzikant a člověk Michal Tučný. Nekorunovaný král české country hudby, který během své téměř třicetileté hudební kariéry prošel skupinami Rangers, Greenhorns/Zelenáči, Fešáci, aby nakonec zakotvil u svých Tučňáků.

Jeho písničky doslova zlidověly. Spolehlivě na ně dojde u každého táboráku, stále znějí v rozhlasovém éteru, vycházejí na kompaktních discích a dokonce je najdeme i ve školních učebnicích. V březnu 1995 všechny tyto krásné písně osiřely. Ale ne nadlouho. Michalových „sirotků“ se ujali jeho fanoušci, kteří se od roku 1998 scházeli rok co rok v jeho milovaných Hošticích u Volyně, aby si je zde společně s Michalovými přáteli a kolegy zazpívali.

A jak jinak vzpomenout na skvělého zpěváka a muzikanta než písněmi, kterými celý svůj život rozdával radost všem svým fanouškům. Ty v Lucerně zaznějí za hudebního doprovodu pražské country kapely Blueground a zpívat jej budou nejenom Michalovi souputníci, ale také hvězdy současné hudební scény.

Výběr několika interpretů a skladeb, které zazní 16. dubna v Lucerně:

Vít Starý a Matyáš Vorda (Mandrage) -  Michalův song

Ondřej Hejma – Prodavač

Václav Bláha (Divoký Bill) - Všichni už jsou v Mexiku

Richard Tesařík a Vlčnovské búdové umělkyně - Viva Las Vegas

Martin Písařík - Pane můj

Wabi Daněk – Poslední kovboj

Allan Mikušek - Báječná ženská

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám