Hlavní obsah

V létě samozřejmě budu zpívat, ale nelením ani na jaře, říká zpěvačka Eva Pilarová

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už řadu let je Eva Pilarová vnímána jako stálice, která je navíc velmi agilní. Prakticky nikdy nepřestala vystupovat stejně jako vydávat desky. I pro nejbližší období chystá novinkové album i desku starých i nových duetů. Vedle toho ji čeká série koncertů s kapelou Wohnout.

Foto: Radim Dostalík

V pátek 22. dubna zazpívala Eva Pilarová jako host kapely Wohnout na Majálesu v Hradci Králové.

Článek

S jakými předsevzetími jste vstoupila do letošního roku? A daří se je plnit?

Zásadně si žádná předsevzetí nedávám, pokud chci nebo potřebuji něco udělat, udělám to hned a nečekám na nový rok.

Jaro už je tady, ale co plánujete v létě? Budete zpívat?

V létě samozřejmě budu zpívat, ale nelením ani na jaře. V Hradci Králové jsem zpívala na Majálesu jako host skvělé kapely Wohnout. Byla jsem dojatá, jak nádherně mě mladé publikum přijalo. Vystoupím s nimi ještě v dubnu na Majálesu v Praze, v létě pak máme čtyři „fesťáky“. V listopadu slaví kapela dvacet let na scéně se všemi, kdo s ní za dobu její existence zpívali, tedy i se mnou.

A co ještě plánujete na léto?

Kromě běžných koncertů s mými muzikanty vystoupím s Golden Big Bandem Prague Petra Soviče v Zámecké zahradě na Kladně a na 22. Mezinárodních jazzových dnech v Dubé. Zazpívám také na Letních slavnostech v Dubé, a bude pokračovat Evergreen tour s Jirkou Suchým, Karlem Štědrým, Pavlínou Filipovskou, Jitkou Molavcovou, Karlem  Kahovcem, Plavci a kapelou Šlapeto.

Loni jste měla velké výroční koncerty v Praze i Brně, bude z toho nějaký výstup na CD, anebo z toho zůstaly jen vzpomínky?

Koncert v pražské Lucerně natočila a odvysílala TV Noe, dostali jsme na památku DVD, ale prodávat ho nebudeme.

Máte za sebou neskutečnou řadu alb, ale zajímalo by mne, jestli plánujete ještě nějaké novinkové CD? Anebo co tak vydat album duetů? Vždyť jste jich nazpívala mraky...

O albu duetů jsem uvažovala delší  dobu a dokonce už mám vybrané písně, půjde o staré nahrávky, ke kterým natočím ještě pár duetů nových. S mladými interprety – Matějem Ruppertem, Vojtou Dykem a Tomášem Ringelem. Příprava sólového novinkového alba se pomalu blíží do finále. Na podzim bych chtěla začít nahrávat.

Co fotografování a výstavní činnost? To je oblast, kde jste také velmi úspěšná...

V dubnu jsem měla v Odoleně Vodě svoji v pořadí už sedmdesátou výstavu a letos budu mít ještě pět dalších - Prštice u Brna, Velvary, Štětí, Žďár nad Sázavou a Zvole u Prahy.

Související témata:

Výběr článků

Načítám