Hlavní obsah

V Lechovicích se po letech opět slavil masopust

Novinky, Michal Moravec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 21. února byli otevřené dveře v každém domě v Lechovicích. Hudba, zpěv, tanec. Lidé z Lechovic slavili po několika letech masopust.

Foto: Michal Moravec

Hurvínek

Článek

Lékařka, zdravotní sestra, vodník, Křemílek a Vochomůrka, trestanec a mnoho dalších masek odhodili své starosti a povinnosti.

V různých barevných provedeních, ať zapůjčených či vlastnoručně vyrobených maskách, ve kterých se špatně poznávají i známí kamarádi a rodinní příslušnici, se ve slunném sobotním dopoledni scházeli u místního kulturního domu. Uprostřed skupinky masek se nacházela skupinka muzikantů.

Průvod se zastavil v každém domě, kde se jeho členové občerstvili - a zároveň každého pozvali na večerní zábavu k poslechu hudby a tanci. Slavnostní průvod trval do pozdních odpoledních hodin.

Večerní zábava začala ve 20.00 hodin, k poslechu a tanci hrála skupina Duo Metropol.

V nočních hodinách se hlasovalo o nejlepší masku, rozhodovali sami návštěvníci. Na prvním místě se umístily cikánky, o něco málo méně hlasů měl Hurvínek, na třetím místě se umístila zdravotní sestra, na bramborovém místě trestanec a na pátém místě pejsek.

Po předání cen všem vyhlášeným vítězům zábava pokračovala v plném proudu až do pozdních nočních hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám