Hlavní obsah

V krupské štole Starý Martin proběhlo o víkendu Hornické malování

Novinky, Rostislav Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu 6. a 7. června byl program v krupské štole Starý Martin ve znamení malování obrázků o práci horníků a dobývání nerostného bohatství. Děti se tak mohly seznámit nejen s hornickou historií regionu, ale prostřednictvím obrázků také ukázat, jak si představují tuto těžkou práci.

Foto: Rostislav Kadlec

Obrázky dětí z akce Hornické malování

Článek

Město Krupka totiž v rámci spoluúčasti na akci Zážitkové dny Hornické kulturní krajiny Krušnohoří / Erzgebirge uspořádalo Hornické malování pro děti ve štole Starý Martin, která je běžně přístupná za doprovodu průvodce všem návštěvníkům. Celá akce měla za cíl seznámit veřejnost s hornickými památkami nominovanými na zápis na seznam UNESCO, které se nacházejí také na území Krupky.

„Děti od 5 do 10 let měly vstupné do štoly zdarma, a kdo chtěl a nebál se malovat, mohl použít připravené pastelky, fixy a papíry a nakreslit obrázek s hornickou tématikou,” řekl k připravenému programu tajemník krupského městského úřadu František Růžička.

Malí malíři mohli pro inspiraci využít různé předlohy nebo výtvarně tvořit tak, jak uznali za vhodné. Představivosti se žádné meze nekladly a za projevenou snahu čekala všechny výtvarníky malá odměna. Výkresy budou v následujících dnech vystaveny na webu města Krupka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám