Hlavní obsah

V Krupce přivítali novou generaci

Novinky, Rostislav Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V letošním roce již potřetí přivítali na krupské radnici ty nejmenší. V Krupce se tak dělo předposlední říjnovou sobotu, která byla ve znamení vítání miminek.

Foto: Archiv MěÚ Krupka

Říjnové vítání občánků v Krupce

Článek

Sál městského úřadu zaplnily rodiny s dětmi, které se narodily v průběhu několika posledních měsíců a jejichž rodiče se rozhodli v Krupce bydlet.

„Pro všechny se samozřejmě jedná o slavnostní chvíli a já jsem rád, že opět mohu na naší radnici přivítat nejen nejmenší děti, ale také jejich rodiče i prarodiče. Všem dětem přeji úspěšný start do života a rodičům pouze radost a krásné chvíle v rodinném kruhu,“ řekl během vítání občánků starosta Krupky Zdeněk Matouš.

Prostory malé zasedací místnosti byly zaplněny do posledního místa. Všechny děti, které v Krupce slavnostně uvítali, byly ve věku do 1 roku.

„Mám radost, že je mezi mladými lidmi o bydlení v Krupce zájem. Protože víme, že mladé rodiny mají v každodenním životě mnoho starostí, snažíme se jim různými způsoby pomoci. Město proto každý rok vyčlení ve svém rozpočtu nemalé prostředky na podporu zájmových organizací, které připravují pro děti volnočasové aktivity. Také v nově rekonstruovaném parku Herty Lindnerové jsou dvě dětská hřiště, která mohou děti využívat podle libosti,“ doplnil starosta Matouš.

V Krupce má vítání občánků tradici, koná se již více než 50 let. Někteří členové krupského komisního Sboru pro občanské záležitosti a rodinu, který vítání občánků organizuje, jsou skutečnými pamětníky. Všichni rodiče, kteří mají zájem o tento slavnostní akt, se mohou s důvěrou obrátit na městský úřad, kde jim pracovníci organizačního odboru a vnitřních věcí ochotně poskytnou potřebné informace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám