Hlavní obsah

V křižovatce U Rady ve Frýdku-Místku vyroste provizorní kruhový objezd

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Modernizace křižovatky U Rady v Místku, tedy v místě křížení ulic Ostravská, 17. listopadu a J. Opletala, již začala. Zhruba v polovině příštího týdne si práce vyžádají vypnutí světelného signalizačního zařízení. Doprava v křižovatce bude řešena provizorním kruhovým objezdem.

Foto: Jana Matějíková

křižovatka U Rady v Místku

Článek

„Měli jsme na výběr ze tří možností, jak řídit dopravu jedné z nejfrekventovanějších křižovatek ve městě v době její opravy. Rozhodovali jsme se mezi usměrňováním dopravy policistou, což jsme v návaznosti na hustotu provozu vyhodnotili jako vysoce rizikové. Dalším návrhem bylo přechodné světelné zařízení, které ale vzhledem k výkopovým pracím v křižovatce nelze použít. Nejúčelnějším řešením se ukázal provizorní kruhový objezd postavený z červeno-bílých plastových zátarasů, se kterým souhlasili i zástupci dopravní policie,“ řekl náměstek primátora Karel Deutscher.

Průjezd křižovatkou bude omezen zhruba tři týdny. Vjezdy do křižovatky budou svedeny ze současných dvou a místy i tří jízdních pruhů jen do jednoho jízdního pruhu v každém směru. Na plynulost provozu budou každý všední den od 6:30 do 18 hodin dohlížet policisté, kteří v případě nutnosti usměrní dopravu v jednotlivých jízdních pruzích tak, aby v nich nedocházelo k vytváření dlouhých kolon. O víkendech budou policisté na křižovatce zasahovat jen operativně.

„Řidiče vyzýváme k větší trpělivosti, ale také zvýšené pozornosti v blízkosti křižovatky a zároveň upozorňujeme cestující v autobusových linkách MHD na možnost opoždění některých spojů v době oprav křižovatky. Věříme, že situaci všichni zvládneme. V květnu už bude křižovatka dynamicky řízená. Nové signalizační zařízení bude reagovat na smyčky ve vozovce a bude automaticky upravovat frekvenci i dobu průjezdů v jednotlivých jízdních pruzích,“ doplnil náměstek Deutscher.

Reklama

Výběr článků

Načítám