Hlavní obsah

V Kralupech se opět pojede pohárový Ekor Cup na horských kolech

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Kralupech se v pátek 28. září pojede 7. závod horských kol poháru Unie amatérských cyklistů 2012, který společně pořádají Bike Team Kralupy a EKOR koloservis.

Foto: Martin Tlustý

Takto v minulém roce šlapal do pedálů těsně před cílem jezdec s číslem 35 Jan Sázavský.

Článek

Startovat se bude v páteční pravé poledne v Hálkově ulici v kralupské čtvrti Lobeč na levém břehu Vltavy. Brzy po startu čeká závodníky před nájezdem na trasu velmi prudké stoupání do kopce, ze kterého se rovněž jezdí závody v in-line slalomu. Hned po první levotočivé zatáčce je však bude čekat ještě další chuťovka, strmé stoupání do až k budově vodárny na kopci nad městem.

Za vodárnou jezdci zamíří na kopec Hostibejk, odkud bude následovat příkrý sjezd na turistickou pěšinu vedoucí po svahu. Ta je dovede až na velký okruh kolem kopce Lutovník, z jehož konce se cyklisté budou po téměř elipsovité dráze vracet opět k vodárně, avšak z druhé strany, kde pak znovu projedou do dalšího kola.

Muži pojedou 34 kilometrů

Jeden okruh měří 8,5 kilometrů a je z velké části veden po lesních a polních cestách. Muže čekají čtyři kola, tedy 34 kilometrů, ženy pojedou o kolo méně, tedy 25,5 kilometrů. Registrace k závodu budou probíhat na Hostibejku, kde se nachází také cíl závodu.

Pořadatelé již spustili automatickou on-line registraci, jež bude možná až do pátku 21. září. Hlásit se mohou již zkušení borci ale i zájemci, kteří chtějí závod pouze zkusit. Je však třeba dostavit se kromě dobře zajetého horského kola také s povinnou cyklistickou přilbou. On-line registrační poplatek činí 200 Kč, při registraci na místě zaplatíte o 50 Kč více.

Další podrobé informace lze vyčíst jak na Webu kralupského Bike Teamu, tak případně zjistit při osobní návštěvě kralupských odborných prodejen jízdních kol v Lobečku nebo na sídlišti Na Cukrovaru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám