Hlavní obsah

V Kralupech nad Vltavou se natáčelo špionážní drama

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 5. října se ve výpravní hale a nádražní restauraci kralupské železniční stanice natáčely záběry pro špionážní drama pro HBO s názvem Bez vědomí zasazené do Čech na konci osmdesátých let dvacátého století. V anglicky mluvících zemích bude toto filmové dílo uváděno pod názvem Oblivious.

Foto: Martin Tlustý

Dvorana kralupského nádraží: "Kamera, klapka, jedem!"

Článek

Ve filmu se v hlavní roli objeví již známá a velmi oblíbená slovenská herečka Táňa Pauhofová, pro niž jde po první řadě Terapie a historické minisérii Hořící keř již o třetí spolupráci s HBO Europe.

Šestidílný seriál s názvem Bez vědomí vzniká ve spolupráci s tuzemskou produkční společností Etamp Film. Autorem scénáře k příběhu odehrávajícím se v roce 1989 v Čechách je mladý perspektivní scénárista Ondřej Gabriel.

Špionážní drama Bez vědomí začíná natáčet režisér Ivan Zachariáš. Pro HBO Europe již natočil společně s Alicí Nellis úspěšnou minisérii Pustina. Šestidílná minisérie se bude točit celkem 85 natáčecích dní, a to jak v ČR, tak přímo v Londýně. 

Dnes šestačtyřicetiletý režisér Ivan Zachariáš sice absolvoval obor dokumentární tvorby na pražské FAMU, nicméně během devadesátých let se stal jedním z top reklamních režisérů a za své špičkové reklamy pro mnohé nadnárodní firmy s povětšinou celosvětovou reputací získal nejednu prestižní cenu.

Zachariáš je mi jiné rovněž režisérem známých znělek Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

Právě v průběhu letošního karlovarského MFF byl brzký začátek natáčení filmové minisérie Bez vědomí slavnostně oznámen, načež o tomto se zájmem reportovala jak hollywoodská, tak zejména přední evropská filmová média.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám