Hlavní obsah

V Kožlí u Čížové proběhl přebor sborů dobrovolných hasičů

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klání sborů dobrovolných hasičů se v sobotu 25.6. v teplotně příjemném odpoledni zúčastnila v Kožlí u Čížové dvě ženská družstva a osm mužských sborů. Třebkováci obhájili hezké 6. místo.

Foto: Petr Hejna

Třebkováci nastupují

Článek

Krom zmíněných borců z Třebkova, jejichž barvy hájil udatně i sám starosta František Voldán, dále o poháry a potlesk návštěvníků této každoroční akce bojovali dobrovolní hasiči zastupující Stražovice, Kožlí, Dubí Horu, Malčice (hned nadvakrát v kategorii A a B), Pamětice a Drhovli.

Po úvodním nasazení lepých děv nastoupili již očekávaní borci z výše jmenovaných sborů. Zatímco diváci ve vlahém ranně letním odpoledni při sledování soupeřících družstev konzumovali teplé klobásky a stejně tak - pro změnu nežádaně - pojmu studené zdáli se vyhýbající teplotně ne k hojnější konzumaci motivující zlatopěnný mok z nejmenovaného jihočeského pivovaru.

Vcelku svižně došlo k vystřídání jednotlivých týmů na pomyslné startovní čáře, a tak netrvalo dlouho a výsledky byly známy – jako první se umístil SDH Dubí Hora s časem 20,20 sekundy, Třebkov s časem 39,87 obsadil šesté místo – asi by se tito favorité soutěže umístili na vyšší příčce, chyběla jim tentokráte však letitá opora týmu, chrabrý nestor hasičkých klání Míla Tůma.

Rozverní soutěžící se ve finále házeli do vody, nedbajíce toho, že není čas převléknout se do plavek, a tak atmosféra byla opravdu nevázaná a uvolněná.

Za rok se tedy opět družstva setkají v přátelském boji a předvedou tak potřebné dovednosti dospělým i mladým příznivcům zdravé tradiční soutěživosti. A již 9.7.2011 proběhnou opět poblíž Kožlí rybářské závody.

Galerie fotografií a video zde www.transfernet1.wz.cz/hz.htm

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám