Hlavní obsah

V kostýmech růžových kondomů se stali hitem na Teplicku

Novinky, Jiří Herlitze

Místní skupina Českého Červeného kříže Novosedlice, Dubí a Proboštov chce obnovit akci, kterou dříve ČČK vykonával - STOP AIDS.

Foto: Jiří Herlitze

Růžové kondomy v Novosedlicích

Článek

Když se vyklízí sklad, sklep nebo půda, dá se najít spousta věcí. Při úklidu skladu oblastního spolku ČČK Teplice jsme o loňských prázdninách s kolegou našli dva kostýmy růžových kondomů. Celý rok ležely u mě doma ve skříni.

Narazil jsem na ně znovu až letos 12. července, kdy jsem balil věci na tábor a ze skříně vyčuhovalo cosi růžového a zářícího. Jednalo se právě o zmíněné kostýmy, které dříve využíval Český červený kříž k prevenci proti AIDS. Byli u mě přátelé, kteří kostýmy nemohli přehlédnout. Oblékli si je a začalo dobrodružství.

Vyšli do ulic. Lidi je zdravili, s maskoty se fotili, troubili na ně, povídali si, a tak se začali stávat hvězdami Facebooku. Dostali mnoho titulů jako například: figurky z Člověče, nezlob se, ufoni, ninjové, ale i magoři. Ozval se nám i Teplický deník, který posléze o těchto postavách napsal článek.

Přemýšleli jsme, jak kostýmy využít dál, a tak jsme se nakonec rozhodli vrátit do starších časů a udělat akci STOP AIDS na náměstí v Teplicích, kde budou maskoti s hosteskami rozdávat prezervativy, letáčky o pohlavních chorobách a poučovat o této problematice veřejnost. Akci podpořila firma Pepino a Česká společnost AIDS pomoc, z. s. s pobočkou v Teplicích. Projevila o ní zájem i Česká televize.

Vše je naplánované na sobotu 19. 8. 2017 na Náměstí Svobody v Teplicích od 13 do 19 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám