Hlavní obsah

V kostele na plzeňském Mikulášském náměstí zazpívaly děti

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sboreček Plzeňské bublinky z 50. mateřské školy uspořádal v úterý v kostele Církve československé husitské v Plzni vánoční koncert nazvaný Jako ryby ve vodě.

Foto: Jan Kaše

Plzeňské bublinky

Článek

Plzeňské bublinky se rozhodly uspořádat letošní vánoční koncert v prostředí, které se pro toto adventní období hodí nejvíce – v kostele. Úterní odpoledne tak kostel Církve československé husitské v Plzni na Mikulášském náměstí patřil vystoupení dětí z 50. mateřské školy.

„Pro každého návštěvníka jsme připravili rybí šupinku a andělíčka pro štěstí. Doufám, že koncert potěší každého, kdo sem zavítá," uvedla před zahájením vystoupení Zuzana Tomášková, která společně s Kateřinou Majnerovou vede Plzeňské bublinky.

A děti se moc snažily, aby diváky, kterých sem zavítalo několik desítek, nezklamaly. Jejich nasazení a odhodlání podat co největší výkon bylo obrovské.

V příjemném prostředí svatostánku, v němž samozřejmě nechyběl adventní věnec s plápolajícími svíčkami, vánoční stromeček a betlém, tak zněly známé české koledy, jako například Štědrej večer nastal či Nesem vám noviny. Kromě zpěvu děti rovněž předvedly, že zvládají i hru na flétnu, triangl, fanfrnoch a další nástroje.

Atmosféra koncertu byla bezesporu krásně vánoční a děti dospělým jasně ukázaly, že Vánoce nejsou jen o spěchu a nesmyslném nakupování. Vždyť co může být hezčího, než děti s nadšením zpívající koledy a těšící se na Štědrý den.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám