Hlavní obsah

V kladenském muzeu zahrálo harmonikářské duo ze Slaného

Novinky, Jan Klanica

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Kladně ve Sládečkově vlastivědném muzeu v neděli 19. prosince vystoupilo harmonikářské duo dědy a vnuka Bohuslavů Ježků ze Slaného.

Foto: Jan Klanica

Děda a vnuk Bohuslavové Ježkové

Článek

Koncert probíhal v komorním prostředí. Děda Bohuslav a 12letý vnuk Bohoušek předvedli brilantní hru na akordeony. Jak děda na svého vnuka prozradil, Bohoušek hraje na harmoniku od svých 5 let a umí zpaměti asi 300 skladeb. 

Harmonikáři zahráli od pařížských valčíků, přes Hašlerovky až po trampské klasické písně. V jejich podání polka Škoda lásky byl nezapomenutelný zážitek. Hudební vystoupení bylo doprovázeno převleky účinkujících k jednotlivým žánrům.

Ve Sládečkově muzeu nyní probíhají současně dvě výstavy. První je expozice fotografií přibližujících přírodní mikrosvět - potrvá do 13. února 2011.

Druhá výstava má název Pojďte, budeme si hrát. Na této výstavě můžete vidět hračky od začátku 20. století až do dob nedávno minulých. Tato výstava potrvá do 5. března 2011.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám