Hlavní obsah

V kině Aero byl slavnostně zahájen Snow film fest

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 19. října byl v pražském kině Aero zahájen Snow film fest. Během následujících dní proběhne tento festival zimních sportů celou Českou republikou a ve více než 100 městech se mohou diváci těšit na zajímavé filmy.

Foto: Jana Bečková

Vstup do kina

Článek

Kino Aero se v uvedený den proměnilo v centrum festivalu a tak již vstupní předzahrádka vítala příchozí dřevěnou lávkou. Zde jsme si mohli vyzkoušet pocity nevidomého horolezce.

Ve vstupním foyeru čekaly stánky firem. Zastoupeny byly firmy zabývající se oblečením pro outdoor, dále čekalo setkání s novinkou, jíž byla instantní káva pro turisty a energetické tyčinky, prohlédnout si bylo možné i novou aplikaci pro chytré telefony a tablety.

Součástí bloku filmů byly i rozhovory s aktéry promítaných filmů. Vystoupil Jan Pala a představil Skialp na Kamčatce, jednalo se o poutavé vyprávění o sjíždění vrcholků ve vulkanicky činné Kamčatce.

Následovaly snímky ze zahraniční produkce - zajímavé vyprávění o prožité zimě na pláži dvou surfařů ve filmu Na sever od slunce. Jedná se o zajímavě pojatý film, jenž ukáže i ekologickou stránku této výpravy, i když zřejmě nebyla plánovaná.

Poté byly na programu kratší snímky - pětiminutový Sašimi z jednorožce, jenž kladl důraz na vizuální stránku zimních sportů v kombinaci s japonskou doprovodnou hudbou s výraznými bubeníky. Dalším hostem byl známý snowbordista Martin Černík, který uvedl film Snow way. Snímek provází historií snowboardingu u nás - od prvopočátků v minulém století do současné doby.

Po přestávce byl promítnut film s názvem Neviditelná hora ukazující výstup nevidomého horolezce Juraje Prágera s vodičem (Zoli Pála) na Elbrus. Poutavý film doplnila beseda s oběma hlavními účastníky této výpravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám