Hlavní obsah

V Karviné se konal již 20. ročník soutěže Karvinská liga v košíkové

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V březnu skončil 20. ročník soutěže Karviná liga chlapců a dívek. Soutěž probíhala od listopadu loňského roku až do února letošního roku a to ve skupinách podle kategorií.

Foto: ZŠ U Studny

Družstvo ZŠ U Studny

Článek

Nejlepší školy z jednotlivých skupin se utkaly ve finálových turnajích. Například Základní škola U Studny byla zastoupena ve všech kategoriích.

V kategorii chlapců 6. a 7. tříd se chlapci z této školy umístili na 4. místě. Starší žáci v kategorii 8. a 9. tříd museli o postup do finálového kola bojovat, ale podařilo se. Čtvrté místo z devíti zůčastněných škol je úspěchem, neboť družstvo je složeno převážně z žáků 8. tříd, tudíž chlapci hráli proti žákům o rok starším. 

Zvítězilo družstvo ZŠ Cihelní před ZŠ Majakovského a ZŠ Slovenskou. Základ družstva tvořili žáci: Tomáš Tekenöš, Tomáš Van-Lul, Jan Malatinský, Lukáš Mokriš, Lukáš Balcárek, Lukáš Kršík, David Betík a Jan Fenecz, který však ve finálovém turnaji nemohl kvůli nemoci hrát. Nadějí pro příští rok jsou však i další členové družstva, a to Tomáš Jindřich, Vojtěch Novák, Josef Fereš a Roman Malina. Družstvo vedl Mgr. Petr Stempěn.

O medailový úspěch se postaraly dívky ZŠ U Studny, které skončily na 3. místě za vítěznou ZŠ Borovského a ZŠ Dělnickou. Družstvo hrálo v sestavě Denisa Krempaská, Kristýna Kosiecová, Vladislava Mašková, Tereza Flaszová, Dominika Lišková, Vendula Szkorupová, Jana Válková, Michaela Hofmanová, Dominika Václavíková, Sára Krascsenitsová a Marcela Střešňáková.

Rovněž u dívek je velká část družstva z 8. třídy, tudíž i zde je velká naděje, že v příštím ročníku soutěže mohou patřit opět mezi nejlepší. Družstvo připravovala a vedla Mgr. Vilma Pilipčincová. Všem žákům a žákyním patří poděkování a pochvala za úspěšnou reprezentaci školy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám