Hlavní obsah

V Kamýku vládl western za melodií country

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Country, bluegrass a irská hudba se v sobotu 9. listopadu nesly Kamýkem nad Vltavou, centrem dění byl přitom místní kulturní sál, kde se konal country bál s týneckou skupinou K. O.

Foto: Archiv FS Kamýček

V průběhu bálu se tanečníci představili i na tematické módní přehlídce „Tenkrát v Kamýku"

Článek

Celovečerní program pro všechny místní i přespolní zábavychtivé občany  připravilo Folklorní sdružení Kamýček a na organizaci nezanevřelo ani v průběhu plesu. Jeho atmosféru zpříjemnili a ozvláštnili členové folklorních souborů Minikamýček, Kamýček a Kamýčan hned několikrát, a přítomní se proto nenudili ani o přestávkách, kdy odpočívali od bujarého tancování.

„Hned na začátku se přítomným představily všechny tři soubory, od nejmenších předškoláků po nejstarší dospěláky. Společně zaplnili celý parket, když zatancovali ukázky několika country tanců,“ řekla vedoucí Folklorního sdružení Kamýček Jaroslava Špačková.

Na přehlídce Tenkrát v Kamýku se představili i Vinnetou s Rybanou

Nejstarší tanečníci na plese předvedli také novou taneční choreografii „Zrzavá Katrin“, v průběhu bálu se pak představili i v netypické roli – na tematické módní přehlídce „Tenkrát v Kamýku“. Jak název napovídá, šlo o scénické humorně pojaté vystoupení v převlecích za postavy ze známých filmových snímků jako Vinnetou nebo Tenkrát na západě. „Představil se Sam Howkins a Myší ocásek, Tornádo Lou, Cudné děvče, Námořník a Japonečka a také Vinnetou s Ribanou,“ říká Špačková.

Do další kulturní vložky se už přidali i ostatní návštěvníci, spolu s tanečníky z Kamýčanu se vyřádili v taneční soutěži „Klobouková“, jejíž pravidla zněla jasně – nedostat namísto tanečníka do páru klobouk. Všichni přítomní si společně vystřihli také známý tanec „Zuzana“, a ačkoli se kolečko či spíše elipsa čítající na padesát osob několikrát v tanečních kreacích „zašmodrchalo“, o zábavu bylo postaráno.

Na sobotní country bál v Kamýku nad Vltavou zavítalo na 130 návštěvníků, což potěšilo nejen pořadatele z folklorního souboru, ale také přítomného starostu Petra Haladu. Ten se dokonce sám zapojil i do předtančení s Kamýčanem a do westernové módní přehlídky. „Pro uspořádání country bálu jsme se rozhodli, protože jsme chtěli dát prostor k zábavě a tanci i lidem, kteří tradiční folklór nemusí. Snad jsme jim udělali radost. Do dalších měsíců chystáme také maškarní karneval a taneční zábavu á la 80. léta,“ poodhaluje Špačková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám