Hlavní obsah

V Kadani uvidíte v akci služební psy z celé republiky

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Diváky v Kadani čeká atraktivní podívaná i poznání, že dobře vycvičený pes dokáže být neocenitelným pomocníkem nejen nejen pro policii.

Foto: Václav Vlasák

Zadržení pachatele je pro diváky atraktivní podívanou.

Článek

O Kadaňský pohár se bude bojovat ve dnech 10. a 11. června v areálu Základní kynologické organizace Kadaň v ulici Polní. Slavnostní zahájení soutěže se uskuteční v pátek 10. června v 15 hodin. Následovat budou soutěžní úkoly, které se budou plnit mimo areál základní kynologické organizace.

Pro diváky bude atraktivní sobota 11. června. Od 9.00 do 11.00 hodin se bude soutěžit v poslušnosti. Obrana přijde na řadu od 13.00 do 15.00 hodin. Vyhlášení výsledků je plánováno v 16.00 hodin.

Návštěvníci mohou přijít vzbudit nejen psovody z MP Kadaň, ale i z jiných městských policií, Policie ČR, Ozbrojené ochrany letiště Praha, Armády ČR. Podle organizátorů se do uzávěrky přihlásilo celkem 21 psovodů. Mezi nimi bohužel není loňský vítěz Michael Lorenz se psem Harry z Polizei Chemnitz, ale o to bude soutěž zajímavější pro ostatní.

Již šestý ročník soutěže ve služební kynologii pořádá Sportovní klub Městské policie Kadaň a Městská policie Kadaň. Jak nám řekl její ředitel Jindřich Drozd, soutěže se zúčastní také čtyři domácí psovodi. Zajímavé bude sledovat jak si povede nový a nadějný pes Ory z Holíkova, kterého cvičí vedoucí kadaňských psovodů Radek Holý.

A ještě dodáme, že občerstvení lze zakoupit přímo v areálu cvičiště.

Reklama

Výběr článků

Načítám