Hlavní obsah

V Jistebníku úspěšně pokračuje výlov rybníka Petr Bezruč

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pátku 7. listopadu do neděle 9. listopadu mají lidé možnost sledovat náročnou práci rybářů stahující sítě, aby postupně vylovili celou produkci ryb z rybníka Petr Bezruč v Jistebníku.

Foto: Josef Zajíc

Výlov rybníka Petr Bezruč.Jistebník 7.- 9. listopadu 2014.

Článek

Silnice vedoucí z obce Jistebník jižním směrem k osadě Košatka byla policii zastavena a stala se místem setkání rybářů s návštěvníky, kteří se přišli podívat na jejich těžkou práci a také si nakoupit právě vylovené čerstvé ryby.

Vedle Starého rybníka, Křivého rybníka, Oderského rybníka, Prosňáku, Prosňákovy kukly, Oderské kukly, Kukly a dalších se zde vyjímá největší rybník této oblasti Petr Bezruč. 

O okolních 46 rybníků v celkové rozloze 360 hektarů pečuje firma Chov ryb Jistebník s. r. o, která provozuje chov ryb, prodej ryb, produkci a prodej násadových ryb.

„Rybník Petr Bezruč je největší z našich rybníků. Má rozlohu 75 hektarů a třídenním výlovem vyprodukujeme asi 100 tun kaprů, tolstolobiků, candátů, štik a sumců. Vylovené ryby putují do sádek, kde budou v chladné a čisté vodě, aby se lépe připravily na rozvoz na vánoční trh," sdělil Antonín Madzia ml., tiskový mluvčí podniku.

I přes sychravé a deštivé počasí byl o výlov v pátek a sobotu velký zájem. Návštěvníci si prohlíželi celý výlovový cyklus, kdy rybáři na loďkách stahují sítě a postupně dostávají ryby ke břehu, kde je nabírají do podběráků, přelévají do vaničky, třídičky a přes šoupátko dostávají na váhu a na nákladní auto "a šup do sádky".

Potěšeny byly zejména děti, které si mohly sáhnout na uloveného asi 110cm tolstolobika a poněkud ještě většího sumečka, protože na ty velké sumce, pokud již nezimují někde ve skryté tůni, si budou muset zájemci počkat do nedělního výlovu. Lidé si mohli také živé ryby přímo z výlovu zakoupit.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám