Hlavní obsah

V Jičíně se bude starat o výlepové plochy soukromá firma

Novinky, Magda Doležalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město Jičín uzavřelo nájemní smlouvu s firmou Rengl, která od ledna přebírá všechny výlepové plochy v Jičíně. Nejenže je bude pravidelně obhospodařovat, ale zároveň budou všechny plochy do jednoho roku kompletně obnoveny a přibydou nové.

Foto: Magda Doležalová
Článek

Plakátovací desky a válce jsou umístěny po celém území města a projdou v tomto roce kompletní rekonstrukcí. "V současné době je ve městě 20 výlepových ploch a stav některých z nich je havarijní. Plochy od začátku roku přebrala k výlepu firma Rengl. Do budoucna bude počet desek navýšen," uvedl místostarosta Jičína Josef Dvořák.

Na rekonstrukci ploch bylo ke konci roku 2011 vypsáno výběrové řízení, které v soutěži mezi pěti zájemci vyhrála také firma Rengl, protože nabídla nejnižší cenu rekonstrukce - 318 tisíc korun bez DPH. Ostatní nabídky se cenově pohybovaly výše, od 400 tisíc do 940 tisíc korun. Firma Rengl proto podle nájemní smlouvy zaplatí tuto rekonstrukci formou zvýšeného nájemného. Město tak zhodnotí svůj majetek.

Doposud se o výlep starala Kulturní zařízení města. Podle radnice se ke změně se přistoupilo z několika důvodů, především z důvodu vymýcení černého výlepu, kterého se městu nedařilo zbavit, dále dojde k obnovení všech ploch a jejich vizuálnímu sjednocení. Městu se vrátí ušlé příjmy z výlepu plakátů formou nájmu, úsporou nákladů na údržbu a za provozování výlepu a zhodnocením majetku města.

Zlepší se také celkový vzhled ploch v rámci uceleného vizuálu města Jičína. Nové plochy budou mít také vizuálně oddělenou plochu pro bezplatný výlep plakátů městského úřadu, příspěvkových organizací města a neziskových organizací. "Právě neziskové organizace se obávaly, že nebudou moci své plakáty dále vylepovat zdarma, jako tomu bylo doposud. Takto budou moci i nadále využívat bezplatné plochy přidělené městu, v případě plné obsazenosti plochy se poté bude hledat náhradní řešení," dodal místostarosta Dvořák.

Výlep bude prováděn vždy každou neděli a uzávěrka příjmu plakátů je vždy v pátek před výlepem, a to do 12 hodin na určeném sběrném místě. 

Firma Rengl působí v oblasti výlepů v několika městech v České republice a na Slovensku. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám