Hlavní obsah

V Japonsku začínají i přes přetrvávající otřesy první postižené továrny vyrábět

Novinky, Michael Rada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze zpráv prezentovaných medii by se dalo usuzovat, že Japonská ekonomika se zastavila, a to nejenom v zasažených oblastech. Opak je pravdou, jak ukazuje i znovuspuštění výroby v zasažené ocelárně ve městě Ibaraki.

Foto: zdroj jap.

Kashima Steelworks

Článek

I přesto, že město Ibaraki neleží v epicentru zemětřesení a nebylo přímo zasaženo vlnou tsunami, projevily se následky katastrofy poškozeními výrobních podniků včetně oceláren, které se v něm nacházejí. Z důvodu bezpečnosti pracovníků a provozu muselo dojít 11. března k zastavení výroby.

Jedna z nějvětších oceláren nejen v oblasti, ale i v celém Japonsku - Kashima Steelworks, patříci k ocelářské divizi korporace Sumitomo, však byla schopna za pouhé čtyři dny od výše uvedené katastrofy uvést své provozovny do provozuschopného stavu. Nejen že zahájila výrobu, ale byla schopna v úterý 15. března zaslat první nově vyrobené kusy svým klientům - a to i přes přetrvávající problémy dopravní infrastruktury.

V rekordně krátké době došlo k opětovnému spuštění vysokých pecí, jejichž roční kapacita výroby je půl milionu metrických tun oceli a ocelářských výrobků.

Vedení společnosti prohlásilo, že výroba bude směřována nejenom ke smluvním klientům, ale bude zaměřena i na  podporu obnovy oblastí zničených živelnou katastrofou.

Není bez zajímavosti, že výrobky oceláren jsou určeny nejen pro japonský a asijský trh. Směřují i do Evropy a České Republiky, kde korporace v minulosti zbudovala centrální evropský distribuční sklad oceli, tak aby zajistila svým japonských ale i dalším klientům hladký přísun materiálu pro jejich výrobu.

Stránky tohoto výrobce jsou zde

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám