Hlavní obsah

V holešovské knihovně je k vidění fotografická výstava Ztracená tvář města

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavnostní vernisáží byla ve čtvrtek 7. března ve studovně Městské knihovny v Holešově zahájena výstava nazvaná Ztracená tvář města. Stavební proměny Holešova na historických fotografiích.

Foto: Robert Rohál

Výstava bude otevřená do konce května.

Článek

Zahájení se ujal ředitel Městského kulturního střediska Pavel Chmelík, aby dál předal slovo Jiřině Šaškové a posléze Ondřeji Machálkovi, kurátorovi celé výstavy, a místnímu historikovi Karlu Bartoškovi. Hudební program obstarala část komorního souboru Corda Magico – kytaristky Nelly Billová a Dana Pospíšilová.

Zajímavou expozici sestavenou z informativních panelů a starých fotografií, které ukazují dnes už neexistující starý Holešov, připravili Karel Bartošek, Miroslav Olšina, Jiří Valenta a Ondřej Machálek. Výstava, jejíž slavnostní otevření přilákalo větší množství lidí, připravila Městská knihovna ve spolupráci s Městským muzeem a galerií a Vlastivědným kroužkem.

Výstava bude ve studovně holešovské knihovny otevřena do konce letošního května.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám